ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Phantom F-4: «Πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε dt χρόνο» λέει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού

Πτώση Phantom F-4: «Πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε dt χρόνο» λέει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού

Πτώση Phantom F-4: «Δεν μπορώ να το χωνέψω» δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου

Το χωριό του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του μαχητικού Phantom F4, τα Δόλιανα Αρκαδίας, «ντύθηκε στα μαύρα».

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα» δήλωσε αρχικά στο Mega και την εκπομπή Live News, o πατέρας του 29χρονου, Κώστας Τουρούτσικας, συμπληρώνοντας πως «δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος».

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, τονίζοντας: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε dt χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

Πατέρας υποσμηναγού: Να ζούσε άλλα 10 χρόνια - Σε σοκ τα αδέρφια του

Νωρίτερα, ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού Τουρούτσικα, αποκάλυψε πως ο γιός του είχε αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη σε Phantom F-4 προ διμήνου και χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη.

«Προ διμήνου – τριμήνου, γεγονός που με είχε θορυβήσει. Ήταν αυτός κυβερνήτης μετά από κάποια αναχαίτιση γιατί δεν ξέρω και λεπτομέρειες. Μου το ανέφερε 15 μέρες μετά, το αεροπλάνο χάλασε στον αέρα. Πάντα Phantom πετούσε. Του λέω γιατί δεν πήγες στα Rafalle μου λέει δεν είναι ώρα ακόμη.

Χαλάει το αεροπλάνο πάνω από την Κρήτη, κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη. Πήγαν το φτιάξαν οι τεχνικοί. Δέκα χρόνια πιλότος ήταν το πρώτο δείγμα ανησυχητικό για μένα. Ανησυχούσα. Πετούσε βράδυ, ειδικά τα βραδινά δεν μπορούσα να ησυχάσω. Συνέβη το μοιραίο τώρα».

Ακόμα, κάνοντας το πάνελ του Action24 να δακρύσει και εκείνο, ο πατέρας του αδικοχαμένου Ικάρου δήλωσε: «Έχει δύο αδέρφια. Το ένα είναι στην Αμερική. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέρφια. Χτυπούσες τον έναν έκλαιγε ο άλλος. Εγώ με τα αδέρφια μου δεν ήμουν έτσι ποτέ. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Δεν τον ενδιέφερε. Ας πήγαινε 40 χρονών και ας σκοτωνόταν μετά. Να πετούσε να το ευχαριστιόταν. Δύο χρόνια είχε ηρεμήσει στη Μοίρα, περνούσε πολύ καλά.

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ιδιαίτερη πατρίδα του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη η αγωνία είναι στο κόκκινο. Όλοι περιμένουν πάνω από τα τηλέφωνα για να μάθουν οποιοδήποτε νέο για την τύχη του 31χρονου.

Κανείς δεν χάνει την πίστη του, όλοι ελπίζουν πως ο Στάθης θα βρεθεί, ακόμα κι αν οι ελπίδες λιγοστεύουν. Αυτό που τονίζουν κάτοικοι του χωριού είναι πως ο Σμηναγός πρέπει να τιμηθεί, πρέπει να γυρίσει στο χωριό με κάθε τρόπο.

Ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από εχθές. «Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», είπε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του πιλότου και οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, ωστόσο έχουν δίπλα τους όλη την τοπική κοινωνία που είναι περήφανη για τον γιο τους. «Όλο το Νευροκόπι από χθες δε μπορεί να κοιμηθεί, όλο το λεκανοπέδιο και ο δήμος, είμαστε περήφανοι για αυτό το παιδί. Όταν περνούσαν στρατιωτικά αεροπλάνα από το Νευροκόπι, όλοι λέγαμε «είναι αυτός, είναι το δικό μας το παλικάρι». Ο πατέρας είναι συντετριμμένος αλλά ελπίζει ακόμα, όπως ελπίζουμε όλοι μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Η συμπαράσταση του κόσμου στην οικογένεια είναι πάρα πολύ διακριτική και πάρα πολύ έντονη ταυτόχρονα. Είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε θελήσουν και σεβόμαστε τον πόνο τους. Υπάρχει ελπίδα ακόμα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Πτώση F-4 Phantom: Δύτες και υποβρύχιο ρομπότ στη μάχη – Δραματικές ώρες για τις οικογένειες

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε», λένε κάτοικοι

F-4 Phantom: Το φαινόμενο του δελφινισμού που μπορεί να οδήγησε στην πτώση