ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Καραμαλάκης: Μήνυση στον πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ για τον γιο του Θεοδωρικάκου

Μιχάλης Καραμαλάκης: Μήνυση στον πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ για τον γιο του Θεοδωρικάκου
O Μιχάλης Καραμαλάκης.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης κατέθεσε μήνυση σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλου, κατέθεσε έγκληση σε βάρος προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του κατήγγειλε ότι πριν από περίπου δύο έτη δήθεν παρενέβη αντιθεσμικά, ως Αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων.

Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο μήνυση και αγωγή κατά του απόστρατου Αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη στην υπόθεση του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου, Δημήτρη, προαναγγέλλει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

1) Προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, αριστούχου φοιτητού στο πλέον φημισμένο παγκοσμίως Πανεπιστήμιο Οικονομικών Σπουδών υψηλού επιπέδου «Bocconi University», με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

2) Με την ίδια εξουσιοδότηση μου δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ.

3) Με την ίδια εξουσιοδότηση μου εδόθη η εντολή όπως καταθέσω μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειωτέον, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, εκτός από αριστούχος φοιτητής υπήρξε και επίλεκτος μπασκετμπολίστας, συμμετέχοντας σε επίσημα πρωταθλήματα, προτού αναχωρήσει για τις σπουδές του στην Ιταλία και ουδέποτε έχει καπνίσει έστω στη ζωή του.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές, λόγω υπεραπασχολήσεως των συνεργατών μου και εμού, θα κατατεθούν ή αύριο Παρασκευή 3/2/2023, ή τη Δεύτερα 6/2/2023. Μηνύσεις και αγωγές εις βάρος των ιδίων προσώπων θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα πάω τους σκευωρούς μέχρι τέλους

Στην υποβολή μήνυσης για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που κατήγγειλε απόκρυψη στοιχείων για υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του.

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον του αποστρατευθέντος αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται.

Πέντε αστυνομικοί που διενήργησαν τον έλεγχο στην παρέα των νεαρών πριν από 15 μήνες -που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αστυνομικός- κατέθεσαν ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα κι αυτός όμως δεν είχε το παραμικρό να πει για το όνομά μου. Η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς: Θα τους πάω μέχρι τέλους, το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Με την τιμή και την υπόληψη τη δική μου και της οικογένειάς μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει».

Σχετικές ειδήσεις

Μήνυση και αγωγή του γιου Θεοδωρικάκου στον απόστρατο Αστυνομικό που κατήγγειλε συγκάλυψη