ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Τσιτλακίδης: «Ήσουν πάντα ένας ήρωας»

Στάθης Τσιτλακίδης
Ο Στάθης Τσιτλακίδης, ο πιλότος από τον Γρανίτη της Δράμας, πέταξε στην αιώνια περιπολία μαζί με τον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα
Eurokinissi

Ο Στάθης Τσιτλακίδης, ο πιλότος από τον Γρανίτη της Δράμας, πέταξε στην αιώνια περιπολία μαζί με τον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Βουβός ήταν ο πόνος στην κηδεία του Σμηναγού, Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, στη γενέτειρά του στο χωριό Γρανίτης του Νευροκοπίου. «Οι αεροπόροι δεν πεθαίνουν ποτέ, απογειώνονται και δεν γυρίζουν. Μένουν ψηλά», όπως ψελλίζει η μητέρα του Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ο Στάθης, ο πιλότος από τον Γρανίτη της Δράμας, πέταξε στην αιώνια περιπολία μαζί με τον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Όσοι μένουν πίσω, σφίγγουν τα δόντια τους και πετούν ξανά.

Πλήθος κόσμου ξέσπασε σε χειροκροτήματα στο τελευταίο του ταξίδι. Ο αδερφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη συγκλόνισε στον επικήδειό του: «Είσαι ο ήρωάς μας. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό», είπε μεταξύ άλλων σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ένας φίλος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε στον επικήδειό του ότι «η απώλειά σου είναι αδιανόητη».

Συγκεκριμένα, σε ένα κομμάτι του επικήδειου λόγου του ο αδελφός του ανέφερε: «Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας».