ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη κάνει το γύρο του κόσμου με ένα αυτοκίνητο

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη κάνει το γύρο του κόσμου με ένα αυτοκίνητο
TheWorldOffroad.com

Το ταξίδι μίας οικογένειας από την Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο 

Έχουν περάσει ήδη 16 χρόνια από τότε που ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη εγκατέλειψε τη ζωή του στην πόλη και αποφάσισε να ζήσει την απόλυτη περιπέτεια με ένα αυτοκίνητο.

Το 2007 ο Άκης Τεμπερίδης μαζί με την σύντροφό του Βούλα Νέτου έγιναν το πρώτο ζευγάρι που επιχείρησαν και κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τέσσερις τροχούς.

Το ζευγάρι που πλέον έχει ένα παιδί, την μικρή Αναστασία που φοιτά κανονικά στην πέμπτη τάξη του δημοτικού, από απόσταση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γουατεμάλα και θα συνεχίσει το ταξίδι της όσο ακόμα μπορούν και θέλουν.

Οι δυο γονείς από τη Θεσσαλονίκη μίλησαν στην τηλεόραση του OPEN για τις συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν με την πανδημία αλλά και πώς είναι να μεγαλώνουν ένα παιδί στην κυριολεξία στον δρόμο.

«Φάγαμε κι εμείς λοκντάουν με τον κορονοϊό, όταν τα σύνορα είχαν κλείσει και πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα. Τώρα είμαστε εδώ κι ένα χρόνο στην Αμερική, τον προηγούμενο Γενάρη πήγαμε στις ΗΠΑ, 1μιση μήνα μετά το άνοιγμα των συνόρων σε μη Αμερικανούς. Έξι μήνες ΗΠΑ, 5,5 Μεξικό και τώρα Γουατεμάλα. Επόμενος σταθμός μας είναι ο Παναμάς και μετά θα φύγουμε για Νότια Αμερική, ξεκινώντας από Κολομβία».

Σχετικά με το πώς είναι να έχουν μαζί τους το παιδί τους και πόσο εύκολο είναι να παρακολουθεί το παιδί το σχολείο της, η Βούλα Νέτου είπε: «Η Αναστασία παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της, απλώς δεν είναι στην τάξη. Στέλνουμε κανονικά τα γραπτά μας και μας στέλνει η δασκάλα τις διορθώσεις. Έχουμε επικοινωνία δύο φορές την εβδομάδα. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί αλλά το δύσκολο δεν είναι τα προφορικά, αλλά τα γραπτά, οι πολλές ασκήσεις».

«Δεν ήταν εύκολο αλλά είπαμε να το κάνουμε για μας. Η μικρή όταν μεγαλώσει θα κάνει κι εκείνη τα δικά της όνειρα. Από το να μείνουμε σε ένα σπίτι κλεισμένοι, όσο είμαστε ακόμη νέοι ας ταξιδέψουμε. Σίγουρα γίνεται πιο δύσκολο όσο το παιδί μεγαλώνει, γιατί αρχίζει και έχει ανάγκη από παρέες και σταθερότητα», πρόσθεσε η κ. Νέτου.

«Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει όταν θα επιστρέψουμε σε αυτή την περιβόητη σταθερότητα. Μπορεί να μας πει "πάμε να φύγουμε πάλι". Το καλό είναι ότι βοηθάει η τεχνολογία οπότε τουλάχιστον μέσω διαδικτύου μιλάει με τους φίλους της», ανέφερε ο Άκης Τεμπερίδης.

Στην ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει The World Offroad μοιράζονται στιγμές από τα ταξίδια τους και μας παίρνουν μαζί τους για λίγο έστω και μέσα από ένα βίντεο.