ΕΛΛΑΔΑ

Ασέλγεια σε 4χρονο: Συγκλονιστικά στοιχεία για την κακοποίησή του

Ασέλγεια σε 4χρονο: Συγκλονιστικά στοιχεία για την κακοποίησή του

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία που έκανε η μητέρα του παιδιού, καθώς η ίδια επισκέφτηκε με το αγοράκι παιδοψυχολόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο μικρός είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την ασέλγεια στο 4χρονο αγόρι από τον ίδιο του τον πατέρα και τη γιαγιά του στην Έδεσσα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία που έκανε η μητέρα του παιδιού, καθώς η ίδια επισκέφτηκε με το αγοράκι παιδοψυχολόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο μικρός είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του 4χρονου, η συνεπιμέλεια δόθηκε συναινετικά. Έτσι, το αγοράκι έμεινε με τον πατέρα και τη γιαγιά του από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2022. Στις 2 Ιουλίου ο πατέρας επέστρεψε το παιδάκι στη μητέρα του, η οποία διαπίστωσε ότι ο μικρός ήταν καταβεβλημένος και είχε χάσει βάρος. Διαπίστωσε ότι έφερε σημάδια σε διάφορα σημεία του σώματος. Όταν η μητέρα ζήτησε εξηγήσεις, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι ο 4χρονος είχε πέσει από το ποδήλατο.

Όπως λέει ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού, με την πάροδο των ημερών όμως το μικρό αγόρι άρχισε να εκδηλώνει μια «απόκοσμη» σεξουαλική συμπεριφορά, ακόμα και όταν καθόταν μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας κινούμενα σχέδια. Αυτό θορύβησε τη μητέρα που απευθύνθηκε σε ειδικούς. Μεταξύ αυτών η ιατροδικαστής δυσκολεύτηκε να πραγματοποιήσει την εξέταση, καθώς ο 4χρονος δεν την άφηνε να αγγίξει τα επίμαχα σημεία. Η ιατροδικαστής συνέστησε στη μητέρα να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, κάτι που έγινε λίγο μετά, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη για τέσσερα αδικήματα στον πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα γεγονότα πιστοποιούνται από δύο ειδικούς - παιδοψυχολόγο και ιατροδικαστή - ενώ το παιδάκι δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τα όσα έχει βιώσει, ενώ φέρεται να έχει αποξενωθεί και να προσπαθεί να προστατευτεί από τον πατέρα, λόγω των «παιχνιδιών». Αντίθετα, ο πατέρας, μέσω της συνηγόρου του, αρνείται τα πάντα και ισχυρίζεται ότι η μητέρα επιδιώκει την αποκοπή της επικοινωνίας μαζί του.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι είχε λάβει συναινετικό διαζύγιο και αποφασίστηκε η συνεπιμέλεια του παιδιού. Εις βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχει ασκηθεί δίωξη από τις αρμόδιες Αρχές και αναμένεται να συλληφθούν.

Τι αναφέρουν οι εκθέσεις των ειδικών

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ειδικών, όσα περιγράφει το αγοράκι συνάδουν με κακοποίηση. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2022 με μεγάλη δυσκολία είναι τα εξής: θλαστική εκχύμωση του αριστερού αντιβραχίου, εκδορά στο δεξί γόνατο και μελανιά στο αριστερό γόνατο, ενώ η εξέταση στα γεννητικά όργανα έδειξε ότι δεν υπήρχαν κακώσεων.

Μάλιστα, στην έκθεσή της η ψυχολόγος αναφέρει ότι «ο 4χρονος συχνά βρίσκεται σε ένταση πεισματική και στοχευμένη άρνηση να μιλήσει, ενώ παρουσιάζει άγχος και φόβο ότι η συζήτηση αφορά στον πατέρα του και τα “παιχνίδια” που παίζουν όταν είναι μαζί. Το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση και επιδεικνύει σεξουαλικές συμπεριφορές, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση προκειμένου να οροθετηθούν και να μην δημιουργήσουν προβλήματα στις κοινωνικές του επαφές ή π.χ. στο σχολικό του περιβάλλον». Παράλληλα, η ψυχολόγος συνεχίσει στην έκθεσή της: «Το παιδί έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάμερες που υπήρχαν στον χώρο και συχνά εστίαζε το βλέμμα του εκεί. Μάλιστα, φάνηκε να τις αποφεύγει με κάθε τρόπο και ρώτησε αρκετές φορές γιατί υπάρχουν κάμερες. Κάποια στιγμή, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες, ώστε να μη φαίνεται κατά τη συζήτηση και έδειξε τέτοιο εκνευρισμό που ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η συνεδρία. Ο 4χρονος ανέφερε ότι ο μπαμπάς του είχε κάμερα και τον έβλεπε στην τηλεόραση. Αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο λόγος που δυσκολευόταν να συνεργαστεί μαζί μας και διαπιστώσαμε ότι μόλις απομακρύναμε τις κάμερες, το παιδί ήταν πιο ήρεμο».