ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράδες Πρεσπών: To Newsbomb.gr στο μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας (pics)

Ψαράδες Πρεσπών: To Newsbomb.gr στο μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας (pics)
φωτο: Χρήστος Διαμαντόπουλος

Το χωριό Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό της Μεγάλης Πρέσπας, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.

Οι Ψαράδες βρίσκονται στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και προσφέρουν μια μοναδική τουριστική εμπειρία στους λίγους επισκέπτες που έχουν τη διάθεση να το γνωρίσουν..

Δείτε την gallery:

Η ζωή στους Ψαράδες για τους 90 μόνιμους κατοίκους κυλά ήρεμα. Με κάποιον τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί που αποφάσισαν να παραμείνουν στο πιο εμβληματικό σημείο της λίμνης, συμβιώνουν σαν ερημίτες σε ένα μέρος απείρου κάλλους μεν, μοναχικό δε.

Γενικές Πληροφορίες:
Οι Ψαράδες είναι παραδοσιακός οικισμός του νομού Φλώρινας και βρίσκεται στη νότια όχθη της λίμνης της Μεγάλης Πρέσπας. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Νίβιτσι. Τους χειμερινούς μήνες κατοικείται από 60 άτομα και το καλοκαίρι από 100. Απέχει 59 χλμ. ΒΔ από της Φλώρινας. Κύρια πηγή εισοδήματός των ντόπιων είναι η αλιεία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός.

Που να πάω – Τι να δω:
Το σημαντικό αξιοθέατο που μπορείς να δεις στους Ψαράδες είναι η εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου του 19ου αιώνα. Εκτός από μια βόλτα στο χωριό μπορείς να κάνεις και μια βόλτα με βάρκα για να δεις από κοντά τα ασκηταριά της περιοχής. Με την βαρκάδα θα ανακαλύψεις και τις εκπληκτικές τοιχογραφίες που βρίσκονται πάνω στους βράχους.