ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονόπτωση σε Βόλο και Πήλιο - Κλειστά την Τετάρτη σχολεία και δικαστήρια

Καιρός, χιόνι
In Time

Νέα επιδείνωση του καιρού στον Βόλο και το Πήλιο, με έντονη χιονόπτωση τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά με το χιόνι να πέφτει ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η χιονόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 22:30 της Τρίτης και όσο περνά η ώρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να καλυφθούν αυτοκίνητα, κτήρια και πάρκα και η χιονόστρωση να φτάνει και πάλι ως τη θάλασσα.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε όλο το Πήλιο με αποτέλεσμα με χιόνι να έχουν καλυφθεί και οι δρόμοι των βορείων προαστίων του Βόλου και τα αυτοκίνητα που κινούνται να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη θα γίνεται επιχείρηση αποχιονισμού του οδικού δικτύου προς το Πήλιο σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και ρίψεις αλατιού, ώστε να μπορέσουν οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στους δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου με αποφάσεις των δημάρχων.

Στον Βόλο δεν θα λειτουργήσουν και θα είναι κλειστές σήμερα Τετάρτη όλες οι δικαστικές υπηρεσίες.