ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Άνθρωπος του θεάτρου παρακάλεσε να πάρουν το γιο του γκαρσόνι, λέει ο Λιάγκας

Γιώργος Λιάγκας
Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί του Πέτρου Φιλιππίδη, που από ό,τι μαθαίνω είναι και καλός ηθοποιός, αποκλείστηκε από όλες τις παραστάσεις», αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε λίγες ώρες από τώρα θα κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, είχε αναφερθεί στον γιο του. «Το τι έχει ακουστεί για τον γιο μου, που δούλεψε γκαρσόνι… Τι του έλεγαν! Από αυτά που έβγαζε, μου έστελνε κι εμένα 10 ευρώ για να φάω. Ξέρετε τι είναι φυλακή; Δεν είναι αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση. Είναι σκληρό, στη φυλακή σταματά το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος» είχε πει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας, σήμερα αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, λέγοντας: «Στην Ελλάδα είμαστε ακραίοι άνθρωποι. Και δεν καταστρέφουμε καμιά φορά αθώους, άντε να καταστρέψουμε τον ένοχο. Δεν είναι σωφρονισμός η φυλακή, μην τρελαθούμε. Το παιδί του, η οικογένειά του τι φταίει; Από πότε υπάρχει η έννοια της συνευθύνης; Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί του Φιλιππίδη, που από ό,τι μαθαίνω είναι και καλός ηθοποιός, αποκλείστηκε από όλες τις παραστάσεις».

Ο Γιώργος Λιάγκας ακόμη πρόσθεσε: «Αν αποδειχθεί ότι ο Φιλιππίδης είναι αθώος, ακόμα χειρότερα. Αν είναι ένοχος, τι φταίει ο γιος του; Έφτασε -και το αποκαλύπτω σήμερα- πολύ γνωστός άνθρωπος του θεάτρου να παρακαλέσει ένα δίδυμο ιδιοκτητών ενός από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και τον πήραν γκαρσόνι. Στην αρχή δούλευε ως ηθοποιός, μετά τον κόψανε».