ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφτασε στην αυτοδικία ο 25χρονος φοιτητής

Πώς έφτασε στην αυτοδικία ο 25χρονος φοιτητής

Το μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του, η συμπλοκή με τους ληστές και η «εκπυρσοκρότηση του όπλου»

Σοκαρισμένη αλλά και αγανακτισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Παιανία μετά τη δολοφονία ενός 43χρονου ληστή από 25χρονο κάτοικο της περιοχής.

Το περιστατικό έχει φέρει στα… κάγκελα τους κατοίκους της Παιανίας που δηλώνουν ότι πλέον θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού το κράτος δεν μπορεί να τους προστατεύσει.

Το περιστατικό έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τον Γ. Καρατζαφέρη να δηλώνει πως στηρίζει τον 25χρονο φοιτητή της Κτηνιατρικής.

Απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα μου

Φοβισμένος και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει γίνει παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο ληστή που επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, ο νεαρός θόλωσε όταν είδε τους ληστές να απειλούν να σκοτώσουν με μαχαίρι τη μητέρα τους.

Μαζί με τον αδερφό του επιτέθηκαν στους κακοποιούς καταφέρνοντας να τους τρέψουν σε φυγή.

Τα παιδιά, αλλά και οι γείτονες, τους οποίους είχαν ληστέψει νωρίτερα οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ληστές και έφυγαν.

Οι δύο Αλβανοί ληστές όμως επέστρεψαν, επιχειρώντας εκ νέου να μπουν σε άλλο σπίτι, στην ίδια γειτονιά. Μια γειτόνισσα όμως τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει δυνατά κλέφτες – κλέφτες.

Ο σύζυγός της μάλιστα άρχισε να πυροβολεί με την καραμπίνα στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης, φοιτητής κτηνιατρικής, άκουσε τις φωνές και βγήκε στο δρόμο με την καραμπίνα. Βλέποντας τους ληστές να τρέχουν, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον 43χρονο ληστή.

Δικηγόρος: Το όπλο εκπυρσοκρότησε

Άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του 43χρονου ληστή από τον 25χρονο Νίκο Δάβαρη, δίνει ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τον κ. Α. Αλεξανδράκη, ο νεαρός κυνήγησε το ληστή, ενώ την ώρα που έτρεχε νόμιζε πως οι πυροβολισμοί του γείτονα, τον οποίο επιχειρούσαν να κλέψουν οι δύο Αλβανοί, ήταν προς εκείνον από τους δύο κακοποιούς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Αλεξανδράκη, ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης δεν πυροβόλησε εσκεμμένα κατά του ληστή, αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ο νεαρός φοιτητής θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή!

Δικηγόρος 25χρονου: Το όπλο εκπυρσοκρότησε

Στον Εισαγγελέα ο 25χρονος από την Παιανία