ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Τραγικός θάνατος εργαζομένου - Καταπλακώθηκε από εκσκαφέα

Ροδόπη: Τραγικός θάνατος εργαζομένου - Καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
Eurokinissi

Φρικτό εργατικό δυστύχημα με θύμα 52χρονο πατέρα στη Ροδόπη - Καταπλακώθηκε από εκσκαφέα σε αντιπλημμυρικά έργα

Θλίψη έχει σκορπίσει από την Τρίτη 7/2 στην περιοχή Λοφάρι Ροδόπης, όπου ένας εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας. Ο λόγος για έναν 52χρονο οικοδόμο από την περιοχή ο οποίος είχε χάσει τη γυναίκα του και μεγάλωνε μόνος του ένα μικρό παιδί.

Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που εργαζόταν σε ένα φρεάτιο. Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο εργάτης δούλευε σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών).Την ώρα που κινούνταν πεζός βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εντός της ζώνης λειτουργίας μηχανήματος εκσκαφέα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον εγκλωβίσει και ως εκ τούτου να τραυματισθεί θανάσιμα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα στην οποία ανέφερε: «Δυστυχώς, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου τραυματίστηκε θανατηφόρα, αφού καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής. Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού γεγονότος κατά τη διάρκεια της εργασίας στην περιοχή μας. Καλούμε τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, όπως και την αντίδραση αντιμετώπισης του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν τυχόν υπάρχουν...».