ΕΛΛΑΔΑ

Grand Prix Λουτρακίου: Το πρώτο διεθνές πρωτάθλημα τάβλι στην Ελλάδα

Τάβλι
pixabay

Το πρώτο μεγάλο διεθνές πρωτάθλημα τάβλι στην Ελλάδας θα διεξαχθεί από τον Όμιλο Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού από 9 – 12 Μαρτίου του 2023 με έπαθλο 10.000 ευρώ.

Το Grand Prix Λουτρακίου ευελπιστεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο ετήσιο τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών κι έμπειρων παικτών. Ο διευθυντής αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Monte Carlo και του Merit Open (τα δύο μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο) κύριος Arda Findikoglu στη θέση του Tournament Director, η διεξαγωγή ειδικού σεμιναρίου από τον Νο2 παίκτη στον κόσμο Michihito Kageyama και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον παικτών και κοινού.

Το Backgammon είναι η μοναδική διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή του αγωνιστικού τάβλι. Σε πολλές χώρες είναι αναγνωρισμένο πνευματικό άθλημα και διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια ως στατιστική και θεωρία παιγνίων. Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Backgammon είναι και η αντίστοιχη Ελληνική, ενώ η Εθνική μας ομάδα δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Τις ίδιες ημέρες και στους ίδιους χώρους θα πραγματοποιηθεί και διεθνές τουρνουά Μπριτζ που κι αυτό διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Μπριτζ είναι αναγνωρισμένο πνευματικό άθλημα από τη δεκαετία του 1970 με χιλιάδες Έλληνες αθλητές και 68 Αθλητικά Σωματεία στην επικράτεια. Πρόκειται για το κορυφαίο και μοναδικό αναγνωρισμένο παγκοσμίως άθλημα που παίζεται με τράπουλα, με εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο και μηδενική συμβολή του παράγοντα τύχης στο αποτέλεσμα.

Έτσι όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή είτε για τους αγώνες τάβλι είτε για αυτούς του μπριτζ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού ( www.opax.gr ).