MEDIA

Σεισμός Τουρκία: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του Γιώργου Σιδέρη στον Μανώλη Κωστίδη

Σεισμός Τουρκία: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του Γιώργου Σιδέρη στον Μανώλη Κωστίδη

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ευχαρίστησε δημοσίως τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ για τη βοήθεια που προσέφερε σε ελληνικές αποστολές κατά τις πρώτες μέρες του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Ο κ. Σιδέρης, πολύπειρος από τα εμπόλεμα μέτωπα που έχει βρεθεί, δεν θα μπορούσε να μην μεταβεί και στην Τουρκία μετά το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στο ίδιο μετερίζι και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθούσε να βοηθήσει τους Έλληνες δημοσιογράφους αλλά και τους διασώστες, μιας και ο ίδιος γνωρίζει άπταιστα την τουρκική γλώσσα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Σιδέρη στο Facebook για την προσφορά και τη βοήθειά του, συγκινεί:

«Ο Έλληνας της Πόλης...

Ο συνάδελφος που απλώς είχαμε ανταλλάξει στο παρελθόν ορισμένα μηνύματα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, πέριξ των Ελληνοτουρκικών και της πολύμηνης κρίσης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Μετά, όπως συμβαίνει συνήθως, χαθήκαμε, ο καθένας τον δρόμο του αν κι αυτές οι οδοί έχουν πολλά κοινά σημεία συνάντησης.

Ο Manolis Kostidis, πριν φτάσει στο Hatay κι ενώ ήταν στα Άδανα, γνώστης της τουρκικής γλώσσας, της περιοχής, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε να εξυπηρετήσει συναδέλφους που ξέμεναν από προμήθειες, ανάμεσα στα συντρίμμια των πόλεων.

Προσέφερε στα παιδιά της ΕΜΑΚ & του ΕΤΙΚ και στάθηκε ως ένας ιδιαίτερα ευγενής οικοδεσπότης.

Ο Μανώλης γέμισε το πορτ παγκάζ του ταξί με φαγητά, με νερά, χυμούς, ξηρά τροφή. Έψαχνε κάρτες data για όλους όσοι τις χρειάζονταν, παρά τα κλειστά μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή. Έκανε τ' αδύνατα, δυνατά να βοηθήσει την Ελληνική αποστολή!

Συγκίνησαν οι ανιδιοτελείς κινήσεις που του έβγαιναν μέσα από την καρδιά του.

Μανώλη δεν θα ξεχάσω την προσφορά σου και την υπερπολύτιμη βοήθεια κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, εκεί που ο πόνος περίσσευε...

Ακόμη και η αγκαλιά σου στην εικόνα μιλά από μόνη της.

Σε ευχαριστώ για όλα!!!»