ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη

«Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου ενός κοριτσιού 2,5 ετών, στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη. 

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για διερεύνηση του θανάτου του μικρού κοριτσιού, που «έσβησε» στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Tο άτυχο κοριτσάκι εξετάστηκε χθες στο Ιπποκράτειο, και οι γιατροί συνέστησαν να λάβει αγωγή με αντιβίωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr. To κοριτσάκι κοιμήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Θεσσαλονίκης πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης, αφού έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.

Εισαγγελική έρευνα

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με νεκρό μωρό 2,5 ετών – Από τι έπασχε

Αποσύρεται ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων - Προωθείται ως κατάλληλο για βρέφη

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Οι πληρωμές ανά ταμείο