ΕΛΛΑΔΑ

Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες «κηδεύουν» τον Πολιτισμό - Η διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ

Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες «κηδεύουν» τον Πολιτισμό - Η διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ
Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί έξω από το ΣΤΕ ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την παρουσίαση του Προεδρικού διατάγματος.

Σε αναβρασμό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος με αποτέλεσμα να προχωρούν σε συνεχείς κινητοποιήσεις.

Σήμερα, Παρασκευή (17/2), βρέθηκαν έξω από το ΣτΕ, μαυροφορεμένοι και κρατώντας ένα αυτοσχέδιο φέρετρο ενω πραγματοποίησαν και πορεία προς τη Βουλή.

Με αυτή τους την κίνηση κήδεψαν συμβολικά τον Πολιτισμό.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών:

Την ίδια ώρα, οι καλλιτέχνες κρατούν στάση αναμονής μετά τη συνάντησή που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών είχαν εκφράσει επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση.

«Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί. Για εμάς δεν είναι θέμα παρεξήγησης, ότι δεν καταλάβαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι πλευρά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Είναι προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας» είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος.

Διαβάστε επίσης:

Κορυδαλλός: «Βροχή» τα πρόστιμα από το 2019 στο γηροκομείο - κολαστήριο

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Θλίψη στη Λάρισα: 43χρονος «έσβησε» στο ύπνο του – Ήταν εργαζόμενος του ΕΚΑΒ