ΕΛΛΑΔΑ

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ την Τσικνοπέμπτη καταναλώνοντας 1.000.000 σουβλάκια

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ την Τσικνοπέμπτη καταναλώνοντας 1.000.000 σουβλάκια
Pixabay

Γράφτηκε… ιστορία σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας την Τσικνοπέμπτη, καθώς η κατανάλωση κρέατος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Αν και η κατάσταση στην αγορά είναι αρκετά δύσκολη, με την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια να δυσκολεύουν τα νοικοκυριά, οι πολίτες θέλησαν να περάσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς την προηγούμενη Πέμπτη (16/2). Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρήθηκε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, με την… κάπνα από τις ψησταριές να κάνει την εμφάνισή της σε πόλεις και χωριά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αγορά κινήθηκε σε καλά επίπεδα ενώ σε αυτό βοήθησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες. Το ίδιο ελπίζουν να συμβεί και στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι επιχειρηματίες του κλάδου, με τους προορισμούς να παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη, πάντως, η ιστοσελίδα Pelop.gr αναφέρει πως στην Πάτρα καταγράφηκε ένα… ιδιότυπο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως καταναλώθηκαν πάνω από 1.000.000 σουβλάκια! Ο πρόεδρος κρεοπωλών της Πάτρας, Παναγιώτης Ζυγούρας, ανέφερε πως ο αριθμός δεν είναι διόλου υπερβολικός, ενώ άλλος έμπορος της αγοράς κρέατος ανέφερε πως μόνο από τη δική του επιχείρηση δόθηκαν σε έξι καταστήματα πάνω από 30.000 τεμάχια!