ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συγκίνηση και αποθέωση από Τούρκους οδηγούς ενώ μεταβαίνουν στα Άδανα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:  Συγκίνηση και αποθέωση από Τούρκους οδηγούς ενώ μεταβαίνουν στα Άδανα
Ο Τούρκος πρόξενος στην Αλεξανδρούπολη ευχαριστεί το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Newsbomb.gr

Η συγκινητική στιγμή της υποδοχής του κλιμάκιου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που μεταβαίνει στην Τουρκία με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε την Παρασκευή (24/2) τη 2η μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Μόλις η ελληνική ομάδα έγινε αντιληπτή, σε κάποιον δρόμο της Τουρκίας, οδηγοί από άλλα οχήματα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, επευφημώντας τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διασώστη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τζαν Μεμέτ Αλί, ο οποίος μας ανέφερε ότι οι στιγμές είναι πράγματι «πολύ συγκινητικές», αφού σε πολλά σημεία του ταξιδιού τους οι οδηγοί τους υποδέχονται με κορναρίσματα και χειρονομίες ευχαριστίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους σταμάτησαν κιόλας, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Στο κομβόι συμμετέχουν 3 φορτηγά με 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και ένα διασωστικό όχημα. Το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή θα σταθμεύσει στην Άγκυρα και την Κυριακή θα βρίσκεται στα Αδάνα, όπου θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στις αποθήκες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι ευχαριστίες του πρόξενου

Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, Αϊκούτ Ουνάλ, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), τονίζοντας ότι η προσφορά τους αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους που από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη δράση του Ε.Ε.Σ. που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, όταν ενημερώθηκε από τους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο, ανέφερε: «Ήταν ένα ισχυρό και απόλυτα θετικό μήνυμα αναγνώρισης των συνεχών προσπάθειών που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ. για να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον τουρκικό λαό που έχει υποστεί μια βιβλική καταστροφή. Τούτο επιτείνει περαιτέρω την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.»

Θυμίζεται ότι στην αναχώρηση της αποστολής του Ε.Ε.Σ. παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τους εθελοντές του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία έχουν συλλεχθεί από την αγάπη και την αλληλεγγύη των Ελλήνων σε όλη τη χώρα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (21/2), ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου.