ΕΛΛΑΔΑ

Στο αυτόφωρο τα μέλη και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στο αυτόφωρο τα μέλη και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο, Δευτέρα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν χτες, Σάββατο το απόγευμα μετά από συμπλοκή με αντιεξουσιαστές.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν από το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία μοίραζαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν άμεσα, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 5.30 το απόγευμα, ομάδα 15-20 μελών Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε 5-6 θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Η Αστυνομία, προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής