ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μείνε ψύχραιμη» - Ανατριχιαστικό βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας

Σύγκρουση τρένων, Τέμπη
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διάσωση ανθρώπων μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων

Βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους νεκρούς να αυξάνονται διαρκώς.

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ανέβηκε στο TikTok, φαίνεται η τεράστια φωτιά που έπιασαν τα πρώτα βαγόνια του τρένου ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται πανικόβλητοι οι επιβάτες να φωνάζουν. Μάλιστα, ένας επιβάτης ακούγεται να λέει σε μια επίσης επιβάτη: «Μείνε ψύχραιμη και πάρε αναπνοές».

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πατέρας ψάχνει στα συντρίμμια το παιδί του

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς των επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 32 άνθρωποι. Κάποιοι διασώθηκαν, κάποιους τους ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο ΘεσσαλονίκηΛάρισα. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

«Ψάχνω τον 26χρονο γιο μου τον Δημήτρη και τον φίλο του Σωτήρη. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το πρωί που είμαστε εδώ δεν μας λένε τίποτα. Δώσαμε περιγραφές, τι χρώμα μαλλιά έχουν, τι χρώμα ρούχα φοράνε», είπε πατέρας που ψάνει τον γιο του στην τηλεόραση του Open.

«Τα παιδιά είχαν πάει στην Αθήνα εκδρομή πέρασαν όμορφα και γυρνούσαν. Χθες που πήγε ο γιος μου να πάρει το τρένο από τον σταθμό της Θεσσαλονίκη ρώτησε “σε ποιο βαγόνι θα ήταν” και δεν του έδωσαν καμία ενημέρωση. Στην αρχή μας είπαν ότι 275 γυρνούν στη Θεσσαλονίκη και τελικά δεν ήταν ούτε 75 άτομα».

«Περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία, τι θα συναντήσουμε μέσα δεν ξέρω. Εδώ που είμαι δεν έχει πολλούς συγγενείς. Οι αστυνομικοί ήρθαν με λίστες με ονόματα και μας είπαν θα σας ειδοποιήσουμε να έρθετε για αναγνώριση. Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης. Στην Ουκρανία να ήμασταν θα είχε ξεκινήσει. Ας σεβαστούν λίγο που ψάχνουμε τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το δυστύχημα στα Τέμπη ανέρχονται στους 38.