ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Συγκλονίζει διάλογος λίγο πριν τη σύγκρουση των τρένων: «Πού είναι ο υπεύθυνος;»

Τέμπη - Συγκλονίζει διάλογος λίγο πριν τη σύγκρουση των τρένων: «Πού είναι ο υπεύθυνος;»

Τουλάχιστον προβληματισμό προκαλούν οι διάλογοι μεταξύ των μελών του προσωπικού του μοιραίου επιβατικού τρένου, το οποίο συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Έναν διάλογο μεταξύ του προσωπικού του επιβατικού τρένου, έφερε στο «φως» ένας από τους διασωθέντες της τραγωδίας που έλαβε χώρα στα Τεμπή.

Ευρισκόμενος έξω από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται, ο επιβάτης της αμαξοστοιχίας που κατευθυνόταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε το κλίμα που επικρατούσε στα βαγόνια λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση.

Όπως είπε «Ακούσαμε να λένε "υπάρχει σύγχυση στις γραμμές, μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;"» που είχε πει κάποιες ώρες νωρίτερα: «Άκουσα τις συνομιλίες, δεν άκουσα το θέμα. Δεν ξέρουμε αν έλεγαν γι’ αυτό».

Μάλιστα ερωτηθείς για το τι έλεγαν ακριβώς τα μέλη του προσωπικού, ανέφερε: «Με περίληψη θα σας το πω: "τι μ...κίες είναι αυτές που γίνονται, πού είναι ο υπεύθυνος εδώ;". Κάπως έτσι. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια συσχέτιση (με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη)».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη συνομιλία σημειώθηκε έγινε λίγο πριν από τη σύγκρουση. «Μετά από περίπου 2 λεπτά έγινε η σύγκρουση», είπε ο νεαρός και μίλησε για μια «επίγεια κόλαση» για τις εικόνες που αντίκρισε στη συνέχεια. «Πώς να το πεις αυτό;», κατέληξε.