ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Δύσκολα τα πράγματα στο 3ο βαγόνι» - Τι είπε ο επιβάτης που κατέβηκε νωρίτερα από το τρένο

Τέμπη: «Δύσκολα τα πράγματα στο 3ο βαγόνι» - Τι είπε ο επιβάτης που κατέβηκε νωρίτερα από το τρένο
Glomex

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου τράβηξε τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει το εσωτερικό του τρίτου βαγονιού του μοιραίου τρένο, 10 λεπτά πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Ο επιβάτης που γλίτωσε από τη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ο οποίος είχε τραβήξει και τη φωτογραφία μέσα από το βαγόνι 3, αναφέρθηκε στο πόσο τυχερός στάθηκε, καθώς κατέβηκε 10 λεπτά πριν από το τρένο.

«Ανέβηκα από την Αθήνα και κάναμε μία στάση. Το τρένο ήταν γεμάτο και ο κόσμος καθόταν στη θέση του. Κάναμε στάση στα Παλαιοφάρσαλα γιατί πέρναγε άλλο τρένο. Εγώ κατέβηκα στη Λάρισα και 10 λεπτά μετά έγινε αυτό που έγινε», είπε αρχικά.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι τη φωτογραφία την τράβηξε στις 22:02 και ήταν έξω από τα Παλαιοφάρσαλα, όπου η αμαξοστοιχία σταμάτησε, περίπου για 15 λεπτά.

«Εγώ ήμουν στο βαγόνι 3 και η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από πίσω και φαίνεται και το δεύτερο βαγόνι. Όλοι οι επιβάτες ήταν νέα παιδιά. Με επιφύλαξη μπορώ να πω πως εάν η θέση της κοπέλας που δείξατε πριν, της Ελπίδας ήταν στο βαγόνι που είναι τραβηγμένη η φωτογραφία. Ήταν δύσκολα τα πράγματα, όταν το συνειδητοποίησα το επόμενο πρωί, προσπαθούσα να ηρεμήσω», πρόσθεσε.

Η θέση της 23χρονης Ιφιγένειας στο μοιραίο 3ο βαγόνι

Στην θέση 67 στο 3ο βαγόνι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα. Ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος, ενώ καθώς τον έβγαζαν από τα συντρίμμια φώναζε να βοηθήσουν την κοπέλα του που ήταν ακόμα μέσα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας ανήρτησε μία φωτογραφία μέσα από το τρένο, από τη θέση της 23χρονης. Όπως φαίνεται, είναι όλα διαλυμένα. Από θαύμα βγήκαν κάποιοι επιβάτες ζωντανοί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μήτσκα, ο σύντροφος της κοπέλας υπέστη εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά. Μάλιστα, όπως φέρεται να του είπε, ο νεαρός μετέφερε την Ιφιγένεια σε άλλο σημείο του βαγονιού μαζί με ένα άλλο παιδί.

Σχετικές ειδήσεις