ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τα ζευγάρια που χώρισε ο θάνατος - «Θα σε αγαπώ για πάντα…»

Τέμπη: Τα ζευγάρια που χώρισε ο θάνατος - «Θα σε αγαπώ για πάντα…»

Τέμπη: Έσβησαν τα όνειρά τους πάνω στις ράγες και άφησαν παγωμένους τους αγαπημένους τους.

Συνολικά 57 νεκρούς μετρά η χώρας μας από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), όταν επιβατηγό τρένο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο.

Δεκάδες νέοι, κάτω των 30 ετών, έχασαν τη ζωή τους. Έσβησαν τα όνειρά τους πάνω στις ράγες και άφησαν παγωμένους τους αγαπημένους τους. Γονείς έχασαν τα παιδιά τους, σύντροφοι το άλλο τους μισό, παιδιά έμειναν χωρίς μανάδες.

Οι πρώτες κηδείες τελέστηκαν χθες σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με αμέτρητα γιατί. Εικόνες που θύμιζαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας μπροστά σε μια τεράστια απώλεια.

Άνθρωποι που έχασαν τον / την σύντροφό τους στο τραγικό δυστύχημα, τους αποχαιρέτησαν με σπαρακτικά μηνύματα, καθώς η μοίρα τους χώρισε τόσο απότομα και άδικα.

Αθηνά Κατσάρα

Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα από την Κατερίνη έχασε τη ζωή της στη μοιραία σύγκρουση και ήταν η πρώτη που κηδεύτηκε. Ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος την ώρα της σύγκρουσης πήγαινε στην τουαλέτα και τελικά διασώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Άφησε πίσω της ένα αγοράκι δύο χρονών και η οικογένειά της βυθίστηκε στο πένθος.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 2019. Ο σύζυγός της δεν κατάφερε να είναι στην κηδεία της για το τελευταίο αντίο, καθώς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Δημήτρης Μασσαλής

Νεκρός ανασύρθηκε και ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής, που ήταν ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 και έχασε τη ζωή του ακαριαία από τη σύγκρουση.

Η σύντροφός του, Κατερίνα, δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα τον ξαναδεί και ότι δεν θα κάνουν πια όνειρα μαζί.

Μοιράστηκε φωτογραφίες στα social media, συνοδεύοντάς τις με ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές.

«Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερος μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…» έγραψε η σύντροφος του 32χρονου.

Αναστασία Αδαμίδου

Η μόλις 24 ετών Αναστασία Αδαμίδου από την Κύπρο έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο, όπου ταξίδευε μαζί με ένα άλλο παιδί από την Κύπρο, φίλο της, που επίσης έχασε τη ζωή του.

Η Αναστασία είχε αποφοιτήσει πρόσφατα από την οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ και συνέχιζε τις σπουδές της για μεταπτυχιακό.

Τα σχέδιά της και τα όνειρά της κόπηκαν απότομα.

Ο σύντροφός της Δημήτρης Ξενιτόπουλος την αποχαιρέτησε μέσα από μια σπαρακτική ανάρτηση στα social media.

«Πήγαμε τόσα ταξίδια και στο σημαντικότερο δεν με πήρες μαζί σου, με άφησες μόνο μου και δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό. Είχαμε τόσα όνειρα, που είχαμε πει ο ένας στον άλλον, είχαμε πει το για πάντα και έμεινα εγώ και για τους δυο μας, να μας αποδείξω ότι το εννοούσαμε απόλυτα και όταν σε ξαναδώ να σου πω ότι τα καταφέραμε, να σου επιστρέψω το φιλί που σου έδωσα και το σ’ αγαπώ που σου είπα, όταν σε άφησα στο βαγόνι. Ελπίζω να σε έκανα χαρούμενη, γιατί από τη δική σου χαρά έπαιρνα και εγώ (…) Ελπίζω να είσαι καλά, όπου και αν είσαι και κάποια στιγμή να έρθεις να μου το πεις, για να πάψω να ανησυχώ, γιατί πλέον δεν είναι στο χέρι μου να σε κάνω χαρούμενη και να σε προσέξω, όπως έκανα πάντα. Αντίο καρδιά μου. Σε φιλώ και σε περιμένω στην αγκαλιά μου κάθε βράδυ, δική σου είναι όπως σου απαντούσα, όταν με ρωτούσες. Σ’ αγαπάω για πάντα!», έγραψε.

Νίκος Ναλμπάντης

Μέσα στους νεκρούς ήταν και ο 28χρονος μηχανοδηγός, Νίκος Ναλμπάντης, ο οποίος άφησε πίσω την οικογένειά τους αλλά και την κοπέλα του.

Η σύντροφος του, Σόνια που ακόμα δε μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον άνθρωπό της ράγισε καρδιές με την ανάρτησή της στα social media.

Η κοπέλα δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία και έγραψε: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω… Να με προσεχείς από εκεί ψηλά. Σ’ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Βάγια Μπλέκα

Η 42χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών που ζούσε στον Τύρναβο με την οικογένειά της, βρισκόταν στο μοιραίο τρένο, καθώς θα πήγαινε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Πήγαινε να δει τον σύζυγό της και τα παιδιά της, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της. Αντιθέτως, αναγκάστηκαν εκείνοι να έρθουν στην Ελλάδα για να της πουν το τελευταίο αντίο.

Ο σύζυγός της είναι στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αμερική το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.

Ιφιγένεια Μήτσκα

Η 23χρονη Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος, ενώ καθώς τον έβγαζαν από τα συντρίμμια φώναζε να βοηθήσουν την κοπέλα του που ήταν ακόμα μέσα.

Την αναζητούσαν δύο ημέρες, ενώ ο σύντροφός της δεν σταμάτησε λεπτό να ρωτάει για εκείνη. Δυστυχώς δύο ημέρες μετά ταυτοποιήθηκε η σορός της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μήτσκα, ο σύντροφος της κοπέλας υπέστη εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά. Μάλιστα, όπως φέρεται να του είπε, ο νεαρός μετέφερε την Ιφιγένεια σε άλλο σημείο του βαγονιού μαζί με ένα άλλο παιδί.

Ο σύντροφός της περιέγραψε όσα θυμόταν, τονίζοντας ότι η κοπέλα είχε αίματα στο κεφάλι, αλλά είχε σφυγμό. Όταν τον παρέλαβαν οι διασώστες πρόλαβε να τους πει «πάρτε και την κοπελιά μου».

Η οικογένειά της ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη σύγκρουση των τρένων.