ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Σπαρακτικό αντίο στην κηδεία της στρατιωτικού Κλαούντια Λάτα

Τέμπη: Σπαρακτικό αντίο στην κηδεία της στρατιωτικού Κλαούντια Λάτα

Με πένθιμα εμβατήρια και την ελληνική σημαία στο φέρετρο είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Κλαούντια Λάτα, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη

Η Κλαούντια Λάτα, ήταν ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η νεαρή κοπέλα καθόταν στα πρώτα βαγόνια του τρένου και σκοτώθηκε ακαριαία όταν έγινε η σύγκρουση του Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχεία.

Η κηδεία της 23χρονης πραγματοποιήθηκε με τιμές στρατιωτικού καθώς η ίδια σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή ΣΑΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, και στρατιωτικοί καθηγητές και φοιτητές βρέθηκαν στην τελευταία πράξη του δράματος στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Λάρισα για να της πουν το τελευταίο «αντίο». Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ακούστηκε από το στρατιωτικό άγημα το πένθιμο εμβατήριο και απλώθηκε πάνω από το φέρετρο η Ελληνική σημαία και το πηλήκιο.

Τέμπη: Από τη χαρά στον θάνατο

Η Κλαούντια είχε πάει στην Πάτρα για το καρναβάλι και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχε αρκετό διάβασμα για τις εξετάσεις. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα, απ' όπου κατάγεται για να τη δουν λίγο.

Ωστόσο η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Κλαούντια ΛάταINTIME