ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Υπάλληλοι της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικών 

Τέμπη: Υπάλληλοι της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικών 
Eurokinissi

Ενώ δεν έχει εργαζόμενους για ελέγχους η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων,  δύο έχουν αποσπαστεί σε γραφεία πολιτικών με εντολή υπουργού

Και ενώ οικογένειες στην Ελλάδα θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, νέες αποκαλύψεις έρχονται για το πώς λειτουργούσαν οι διοικητικές υπηρεσίες των σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του OPEN δύο υπάλληλοι της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ενώ υπήρχαν προβλήματα υποστελέχωσης, αποσπάστηκαν σε γραφεία πολιτικών.

Συγκεκριμένα οι δύο αυτοί διοικητικοί υπάλληλοι με τη βοήθεια υπουργών αποσπάστηκαν σε βουλευτικό γραφείο και πολιτικό κόμμα. Συγκεκριμένα έφυγαν από κρίσιμο πόστο και καθιερώθηκε η υπερωριακή τους πληρωμή για το διάστημα έξι μηνών το 2023.

Ανώτατη πηγή της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων επιβεβαίωσε στο OPEN το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, επιβεβαιώνοντας ότι με υπουργική απόφαση αποσπάστηκαν δύο τακτικοί υπάλληλοι.

Όπως ανέφερε μάλιστα το πρόβλημα είναι στη διεύθυνση ασφάλειας και δια λειτουργικότητας, όπου υπάρχουν μόνο έξι άνθρωποι εκ των οποίων οι δύο είναι οι διευθυντές και οι τέσσερις είναι οι υπάλληλοι

Μάλιστα η συγκεκριμένη πηγή ανέφερε πώς όσους επιπλέον και να είχαν δεν θα έφταναν για να ελέγξουν όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.