ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Διασώστες του ΕΚΑΒ περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της φρίκης

Τέμπη: Διασώστες του ΕΚΑΒ περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της φρίκης
Eurokinissi

Στον τόπο της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη  έφτασαν, μέσα σε λίγα λεπτά, συνολικά 45 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με πέντε γιατρούς.

Μέλη των πληρωμάτων περιέγραψαν στον ΑΝΤ1 την φρίκη που αντίκρισαν όταν είδαν τις σκηνές φρίκης στα Τέμπη.

«Σε αυτό το τρένο του τρόμου, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς μέσα ή τα παιδιά μας» είπε ένας από τους διασώστες και συνάδελφός του, συμπλήρωσε: «'Ηταν άνθρωποι μέσα στο σκοτάδι, σαν ταινία τρόμου. Παντού φωτιά και εκεί κατάλαβα πως δυστυχώς θα είχαμε πολλούς νεκρούς. Τρέχαμε και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που προσπαθούσε να σωθεί».

Η διαβιβάστρια που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο περιέγραψε το πρώτο τηλεφώνημα: «Στην αρχή υποθέσαμε ότι πρόκειται για φάρσα και μετά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας». Άμεσα έφυγαν τα πρώτα 45 ασθενοφόρα και πέντε γιατροί.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τρομερά δύσκολο να αποφασίσεις να αφήσεις ανθρώπους στον τόπο του σημείου και να επιλέξεις κάποιον άλλον ο οποίος αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

«Πήραμε τους βαρέως πάσχοντες με μέσα και πρωτόκολλα γιατί είχαμε μάχη με το χρόνο ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες” και συνεχίζει, “Όταν κατέβεις από το ασθενοφόρο σταματάει να είσαι άνθρωπος και είσαι επαγγελματίας και βάζεις σε πλάνο και τάξη τις γνώσεις σου για να ανταπεξέλθεις», αποκάλυψε ο διασώστης, Νίκος Πατσιάς.