ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω»

Τέμπη: «Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω»
Eurokinissi

Η συγκλονιστική μαρτυρία πατέρα για την τραγωδία στα Τέμπη - Ο γιος του βγήκε ζωντανός από το δεύτερο βαγόνι

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές των επιζώντων για όσα βίωσαν εκείνο το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών.

Ο πατέρας του Αντώνη Κατεχάκη, ενός από τους επιζώντες της σφοδρής σύγκρουσης στα Τέμπη περιέγραψε την επικοινωνία που είχε με τον γιο του όταν έγινε το τραγικό συμβάν. Το νεαρό παιδί βρισκόταν στο βαγόνι 2, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και λίγοι κατάφεραν να σωθούν.

«Η δικιά μου περίπτωση θυμίζει λίγο αρχαία ελληνική τραγωδία. Λίγον πριν τις 23:30 χτύπησε το τηλέφωνό μου, όπου στην άλλη γραμμή ήταν ο γιος μου και μου είπε με πολύ ήρεμο τόνο "μπαμπά, έχουμε χτυπήσει, υπάρχουν παντού φλόγες. Είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω". Βίωνα εκείνη την ώρα τη μάχη που έδινε ο γιος μου για να κρατηθεί στη ζωή…», είπε ο Γιώργος Κατεχάκης.

«Όταν κατάφερε να βγει από το τρένο πάλι με πήρε τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο, γιατί το δικό του χάθηκε στη σύγκρουση. Μου είπε ότι κατάφερε να βγει, ότι ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Προχωρούσαν στο σκοτάδι, άκουγαν ανθρώπους να τους φωνάζουν βοήθεια».

Ο πατέρας του Αντώνη δήλωσε πως όσα είδε ο γιος του εκείνη τη φριχτή νύχτα έχουν χαραχτεί για πάντα μέσα του. «Ο Αντώνης είναι παιδί χαμηλών τόνων, συνεσταλμένο, με εσωτερική δύναμη. Δεν πολυσυζητάμε το θέμα. Ξέρω ότι είδε πολλά, βίωσε πολλά και πάνω απ’ όλα το να προσπαθείς να βγεις από ένα βαγόνι φλεγόμενο και να είσαι εγκλωβισμένος, σου αφήνει τραύματα», δήλωσε.