ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες στους σταθμούς μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες στους σταθμούς μετά την τραγωδία στα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπατρίτης, ανακοίνωσε ότι στο εξής κάθε σταθμός θα έχει υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες στη βάρδια, έπειτα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στους ελληνικούς σιδηροδρόμους έτσι ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας και να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, για να αποφευχθούν τραγωδίες ανάλογες με αυτή στα Τέμπη, παραχωρεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε το πλάνο για την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται, τονίζοντας ωστόσο πως στο εξής κάθε σταθμός θα πρέπει να έχει δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Προφανώς για να μην επαναληφθούν τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών και στον θάνατο των 57 ανθρώπων.

«Για το υπόλοιπο διάστημα και έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα τεχνολογικής αναβάθμισης θα λειτουργήσει με αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει υποχρεωτικώς δύο σταθμάρχες στους σταθμούς. Μπορεί να σημαίνει τη μείωση σε ό,τι αφορά το μεταφορικό έργο. Επιπλέον, με έναν μεγαλύτερο συντονισμό που θα διασφαλιστεί από τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία με τη Hellenic Train», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Γεραπετρίτης.