ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Θρίλερ για την αγνοούμενη Εριέττα - Το DNA των συγγενών της δεν έχει αντιστοιχηθεί ακόμη

Τέμπη: Θρίλερ για την αγνοούμενη Εριέττα - Το DNA των συγγενών της δεν έχει αντιστοιχηθεί ακόμη

Τέμπη: Αγωνία για την 23χρονη φοιτήτρια που εξακολουθεί να αγνοείται

Στο «κόκκινο» είναι η αγωνία της οικογένειας της 23χρονης Εριέττας, φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μετά τη δονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 56 νεκροί και μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή της Εριέττας, δεν έχει προκύψει αντιστοίχιση.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, στην υπηρεσία δεν έχουν κάποιο στοιχείο.

«Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της ιατροδικαστής υπηρεσίας μιλώντας στο OPEN.

Πριν από ένα 24ωρο και ύστερα από καταγγελία της οικογένειας, η κ. Λεονταρή είχε σημειώσει τα εξής: «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

Η 23χρονη Εριέττα

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας από τη Βόρεια Ελλάδα, περίπτωση που συνιστά ορφανό δείγμα DNA.

Οι γονείς του νεαρού κοριτσιού από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στη Λάρισα και από τότε μέχρι και σήμερα προσπαθούν να βρουν τα ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής κανείς όμως δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχεία για το παιδί τους.

Φίλη της αγνοούμενης φοιτήτριας μιλώντας στο Star δήλωσε πως η Εριέττα βρισκόταν στο βαγόνι 2 και είχε έρθει στην Αθήνα.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσαν την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων που έδωσαν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη», τονίζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ επισημαίνει ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Σχετικές ειδήσεις