ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Πάτρας – Έπεσαν οι μπάρες σε διάβαση τρένων

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Πάτρας – Έπεσαν οι μπάρες σε διάβαση τρένων

Το απόλυτο χάος επικράτησε για αρκετή ώρα στους δρόμους της Πάτρας.

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκάλεσαν το βράδυ της Πέμπτης οι κατεβασμένες μπάρες του προαστιακού της Πάτρας. Το συμβάν σημειώθηκε τη στιγμή που τα τρένα δεν κυκλοφορούν λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο αυτόματο σύστημα ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ, στη λεωφόρο Όθωνος - Αμαλίας (στο ύψος του Αγίου Ανδρέα) και στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, οι μπάρες κατέβηκαν εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν σταματημένοι φοβούμενοι να περάσουν την διάβαση, ενώ άλλοι γνωρίζοντας για την απεργία στα τρένα και στον προαστιακό προσπαθούσαν να περάσουν κάνοντας ελιγμούς.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα

Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ στην Πάτρα, επιβεβαίωσε το πρόβλημα και δήλωσε: «Ενημερώθηκαν άμεσα οι ηλεκτρολόγοι και έχουν λάβει εντολή να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κυκλοφορία συρμών, προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, αν πρόκειται για βλάβη ή για δολιοφθορά», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία. Μετά από αρκετή ώρα το πρόβλημα στις μπάρες και στην κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.