ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο με την εμπορική αμαξοστοιχία 15 λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο με την εμπορική αμαξοστοιχία 15 λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση
Intime news

Δεκαπέντε λεπτά πριν από τη φονική σύγκρουση με το Intercity 62 η εμπορική αμαξοστοιχία φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να περνάει από το Σταθμό Λεπτοκαρυάς και να ελαττώνει ταχύτητα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, με το εμπορικό τρένο, μόλις 15 λεπτά πριν αυτό συγκρουστεί με το Ιντερσίτι στα Τέμπη.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, φαίνεται η εμπορική αμαξοστοιχία από κάμερα ασφαλείας, να περνάει από το Σταθμό Λεπτοκαρυάς και να ελαττώνει ταχύτητα – όπως προβλέπεται – συνεχίζοντας κανονικά.

Αν και η ώρα που αναγράφεται στο ντοκουμέντο είναι 19.53, στην πραγματικότητα δεν έχει ρυθμιστεί ο χρόνος στην κάμερα ασφαλείας κι έτσι, η πραγματική ώρα είναι 23.05. Ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας συνεχίζει κανονικά την πορεία του στη γραμμή καθόδου χωρίς να έχει ενημερωθεί ότι στην ίδια γραμμή κινείται ανάποδα και το Intercity.

Την έντονη ανησυχία τους εξέφραζαν οι μηχανοδηγοί για το γεγονός ότι δεν λειτουργούσαν τα φωτόσημα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον Οκτώβριο του 2022 είχαν συνταχθεί κείμενα που ενημέρωναν για αυτήν την δυσλειτουργία από τον σταθμάρχη του Λιτόχωρου.

Στις 31 Οκτωβρίου 2022 ο σταθμάρχης είχε συντάξει κείμενο τηλεγραφήματος με αριθμό 26 μέσω του οποίου ενημέρωνε τους υπευθύνους του ότι όλα τα φωτόσημα εισόδου-εξόδου στους Νέους Πόρους είναι σβηστά.

Ακολούθησε νέο κείμενο στις 16 Νοεμβρίου 2022 με αριθμό 90, στο οποίο ο ίδιος σταθμάρχης ενημέρωνε ότι δεν είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα ζητώντας και πάλι να φτιαχτούν τα φωτόσημα ώστε να έχουν ενημέρωση οι μηχανοδηγοί που μπαίνουν μέσα στους σταθμούς.

Αυτά είναι κάποια από τα κενά ασφαλείας που φαίνεται ότι είχαν κοινοποιηθεί αρκετό καιρό πριν από το δυστύχημα.

Σχετικές ειδήσεις

Πλήρης διάλυση στη σιδηροδρομική σήραγγα στα Τέμπη - Άδειες πυροσβεστικές φωλιές και χωρίς φωτισμό

Τέμπη: Τα λάδια πίσω από την τεράστια έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου