ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπολη Σερρών: Οι προστατευτικές μπάρες κατεβαίνουν αφού περάσει από την διάβαση το μισό τρένο

Ροδόπολη Σερρών: Οι προστατευτικές μπάρες κατεβαίνουν αφού περάσει από την διάβαση το μισό τρένο
Eurokinissi

Επικίνδυνη η σιδηροδρομική διάβαση στη Ροδόπολη Σερρών - Μπάρες που δεν κατεβαίνουν στην ώρα τους και συντηρήσεις που δεν έχουν γίνει εδώ και 10ετίες

Νέα καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για ακόμα μια σιδηροδρομική διάβαση που δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους επιβάτες, όσο και τους οδηγούς και τους ανθρώπους που διασχίζουν τη συγκεκριμένη διάβαση.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ροδόπολης Σερρών, ο Νικόλαος Μπελέλης κατήγγειλε στο MEGA ότι οι προστατευτικές μπάρες κατεβαίνουν την ώρα που το τρένο βρίσκεται στα μισά της διάβασης. Συγκεκριμένα οι μπάρες δεν μπορούν να συντονιστούν με την αργοπορία του τρένου, γιατί το τρένο από τις Σέρρες προς Θεσσαλονίκη, αργεί από 15 λεπτά έως 30 λεπτά. Όταν αργεί, οι μπάρες δεν κατεβαίνουν στην ώρα τους, γιατί είναι προγραμματισμένες να κατεβαίνουν συγκεκριμένη ώρα και όχι όταν περνάει κανονικά.

«Εδώ και 10ετίες, η συντήρηση της γραμμής του ΟΣΕ έχει εγκαταλειφθεί. Τελευταία, στις 8/12 έγινε μία σύμβαση για τις γραμμές, στον κόμβο που βρίσκεται η διάβαση και περνάει το τρένο, για την Ροδόπολη και την γύρω περιοχή. στις 15/2 ήρθε το συνεργείο σε πρώτη φάση, έκανε και τις μπάρες και τον κόμβο, που περνάει ο δρόμος απέναντι. Οι μπάρες, όταν περνούν τα εμπορικά τρένα κατεβαίνουν κανονικά γιατί τα εμπορικά δεν καθυστερούν. Και όταν τα επιβατικά έρχονται από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες, πάλι κατεβαίνουν κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέλης.

Μάλιστα όπως επισημαίνει: «Απλώς επειδή μπορεί να αργούν στον σταθμό και μισή ώρα, δεν ξέρω τον λόγο, ίσως λόγω κόσμου, εκεί να υπάρχει κάποιο θέμα. Τώρα λειτουργούν κανονικά αλλά δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες ακόμα. Συντήρηση έχουν να γίνουν 10ετίες. Ήταν να έρθουν στις 8/1 λόγω καιρού και ήρθαν μετά από έναν μήνα. Τον τελευταίο καιρό έφτιαξε αυτό και περνούν κανονικά»