ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: Ζητούν πίσω την αποζημίωση σε σύζυγο θύματος σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: Ζητούν πίσω την αποζημίωση σε σύζυγο θύματος σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Eurokinissi

Καταγγελία γυναίκας που έχασε τον άνδρα της σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Newsbomb.gr

Η κυρία Κωνσταντίνα έχασε τον σύζυγό της σε σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2008 όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο άντρας της συγκρούστηκε με τρένο σε αφύλαχτη σιδηροδρομική διάβαση στη διαδρομή Βόλου - Λάρισας. Ο σύζυγός της περνούσε και το τρένο (το οποίο είχε μισή ώρα καθυστέρηση) έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα και τόσο εκείνος όσο και ο μηχανοδηγός του τρένου να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.

Η κυρία Κωνσταντίνα κέρδισε το δικαστήριο 6 φορές αποδεικνύοντας ότι υπαίτιος του ατυχήματος δεν ήταν ο σύζυγός της. Έτσι κέρδισε τη διατροφή για τα δύο παιδιά της που στερήθηκαν τον πατέρα τους σε μικρή ηλικία αλλά και την αποζημίωση του δυστυχήματος. Ωστόσο όπως καταγγέλλει η ίδια και κάνει έκκληση για λύση του θέματος είναι ότι η Hellenic Train της ζητάει πίσω την αποζημίωση ενώ από τον Νοέμβριο του 2022 της έχει κόψει τη διατροφή.

Η κυρία Κωνσταντίνα λοιπόν αναρωτιέται, μιλώντας στο Newsbomb.gr, πώς μια κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει τώρα στις οικογένειες των θυμάτων και δεν βρίσκει λύση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια και την ταλαιπωρούν ακόμα ζητώντας πίσω τα χρήματα που της έδωσαν.

«Έγινε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη, 6 φορές η δίκη, 6 φορές στον Άρειο Πάγο. Βγήκε απόφαση ότι η ευθύνη δεν ήταν του συζύγου. Καταβλήθηκαν ποσά που τα ζητάει πίσω η Hellenic Train, ενώ τότε ήταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα τονίζοντας ότι «Ζητάει από εμένα και τα ορφανά και δεν καταβάλλει διατροφή από τον Νοέμβριο του 2022

«Κανείς πολιτικός καμία πολιτεία δεν έχει μέριμνα για το παράλογο. Αντί να απευθυνθούν στις εταιρείες… Δεν είναι δυνατόν 15 χρόνια να κρατάει η υπόθεση. Τώρα θα δώσουν χρήματα και επιδόματα και εμένα μου τα ζητάνε πίσω», είπε η γυναίκα κάνοντας έκκληση η πολιτεία να μεριμνήσει προκειμένου να κλείσει ο φάκελος του συζύγου της και να αφήσουν εκείνη και τα παιδιά της».

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνα προσπάθησαν πολλές φορές να βγάλουν υπαίτιο του δυστυχήματος τον άνδρα της. Μάλιστα όπως ανέφερε είχαν τοποθετήσει μέχρι και πλαστό τοπογράφο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να βρει δικαίωση. Πλέον θέλει μόνο να κλείσει η υπόθεση, να μην την ξαναενοχλήσουν για επιστροφή αποζημιώσεων αλλά να τα βρει η Hellenic Train με τον ΟΣΕ και να την αφήσουν ήσυχη.