ΕΛΛΑΔΑ

Αρκαλοχώρι: Οι σεισμόπληκτοι ξεσηκώνονται - Δεν βρίσκονται στα σπίτια τους 17 μήνες μετά

Αρκαλοχώρι: Οι σεισμόπληκτοι ξεσηκώνονται - Δεν βρίσκονται στα σπίτια τους 17 μήνες μετά

17 μήνες μετά τον σεισμό στην Κρήτη, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου δεν έχουν επιστρέψει στις ζωές τους με την υπομονή τους να εξαντλείται

17 μήνες μετά τον σεισμό, οι δεκάδες σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι, παρουσία εκπροσώπων φορέων και της Εκκλησίας, της δημοτικής αρχής, βουλευτών κ.α., μίλησαν για τα προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την επιστροφή τους στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις και στις ζωές τους. Παρά τα συνεχή υπομνήματα, τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

«Τα πράγματα, όπως όλοι διαπίστωσαν, δεν πάνε καλά. Το μελάνι για εμάς έχει τελειώσει και από εδώ και πέρα θα κινηθούμε με άλλες μορφές δράσης, πέραν των εγγράφων, των πρωτοκόλλων, των χαμηλών τόνων που είχαμε κρατήσει μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα», Κώστας Γκαντάτσιος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε ομόφωνα τον σύλλογο να καταρτίσει ένα υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα των πληγέντων από τον σεισμό, το οποίο μαζικά τα μέλη της «Ελπίδας» θα επιδώσουν τις επόμενες ημέρες στη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου θα βρεθούν πραγματοποιώντας, παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας.

Μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι σεισμόπληκτοι θα ζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και εφόσον αυτές δεν δοθούν τότε θα προχωρήσουν σε μια σειρά από κλιμακούμενες ενέργειες, με ύστατη την αποστολή υπομνημάτων, που έχουν ήδη ετοιμαστεί, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν χθες ήταν και η διαρκής διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έξω από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.