ΕΛΛΑΔΑ

Αλόννησος: Αγώνας δρόμου για να σωθεί μωρό ενός έτους

Αλόννησος: Αγώνας δρόμου για να σωθεί μωρό ενός έτους

Νύχτα αγωνίας. Πάλευαν επί έξι ώρες μεσοπέλαγα...

Αίσιο τέλος είχε η διακομιδή ενός βρέφους από την Αλόννησο στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με το Mega, η μητέρα του βρέφους, ηλικίας ενός έτους, πήγε το μωρό της στις 23:00 το βράδυ στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού με υψηλό πυρετό και ο γιατρός που το εξέτασε της είπε πως πρέπει να το μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο του Βόλου.

Ωστόσο, το σκάφος που βρίσκεται στην Αλόννησο για να κάνει διακομιδές βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και κλήθηκε ιδιωτικό σκάφος από την Σκόπελο, το οποίο όμως έμεινε στα ανοιχτά της Σκιάθου.

Για καλή τους τύχη εκείνη την ώρα επέστρεφε ένα σκάφος του Λιμενικού, το οποίο μετέφερε τη μητέρα και το παιδί στο λιμάνι του Βόλου.

Όπως τόνισε στο MEGA o δήμαρχος Αλοννήσου, η διαδρομή μεταξύ του νησιού και του Βόλου είναι σύντομη, ωστόσο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε οδύσσεια.

«Το σκάφος μεσοπέλαγα της Σκιάθου έπαθε μηχανική βλάβη και για καλή τύχη επέστρεφε το λιμενικό σκάφος που είχε κάνει άλλη διακομιδή προς τον Βόλο. Μετά από μισή ώρα πέρασε το σκάφος αυτό και μετέφερε το παιδάκι στο λιμάνι του Βόλου στις 05:00 τα χαράματα», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.