ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες στον Βόλο: Το «έπαιξαν» γιατροί και ζητούσαν 40.000 ευρώ για εγχείρηση

Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες στον Βόλο: Το «έπαιξαν» γιατροί και ζητούσαν 40.000 ευρώ για εγχείρηση

Βόλος: Δεν έχουν τέλος οι απάτες που σκαρφίζονται επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν μικρά ή μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας από ηλικιωμένα άτομα.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, την περασμένη εβδομάδα ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη Βολιώτισσα και την ενημέρωσε ότι είναι γιατρός στο Κρατικό Νοσοκομείο και ότι η κόρη της έχει πέσει θύμα τροχαίο ατυχήματος και κινδυνεύσει να μείνει ανάπηρη.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε από την γυναίκα που άκουγε εμβρόντητη στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, το ποσό των 40.000 ευρώ, για να παραλάβει κάποιες χρυσές λάμες από τη Γερμανία που θα «αναστήσουν» την κόρη της.

Ο άγνωστος άνδρας μιλούσε σπαστά ελληνικά, και δήλωσε ότι είναι ξένος, αλλά παρενέβη ως «καλός σαμαρείτης» για να σώσει τη γυναίκα!

Όταν του απάντησε ότι δεν διαθέτει τόσα χρήματα, εκείνος αποκρίθηκε ότι μπορεί να του δώσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό σε συνδυασμό με κοσμήματα.

Για καλή της τύχη όμως, στο ίδιο σπίτι βρισκόταν η θεία του «θύματος», η οποία επικοινώνησε με μέλος της οικογένειας και διαπίστωσε ότι όλα ήταν καλά και ότι κάποιος αποπειράθηκε να τους εξαπατήσει.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Βόλου.

Διαβάστε επίσης:

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (17/3) στην Αττική - Δείτε τις περιοχές

Λάρισα: «Έφυγε» το αυτοκίνητο στη στροφή και «καβάλησε» νησίδα

Με όνομα νεκρού βρέφους κινούνταν στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα