ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 6χρονος έχασε τον χαρταετό του την Καθαρά Δευτέρα και έστειλε γράμμα στον δήμαρχο Χάλκης

Χαρταετός, Καθαρά Δευτέρα
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Ο 6χρονος Ραφαήλ έχει καταγωγή από τη Χάλκη, όμως ο πατέρας του ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Την Καθαρά Δευτέρα είχε πετάξει τον χαρταετό του από την Κάμειρο Σκάλα. Το γράμμα έφτασε τελικά στον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, ο οποίος του απάντησε. 

Τον χαρταετό του έχασε την Καθαρά Δευτέρα ο 6χρονος Ραφαήλ. Γι' αυτό ο μικρός Ραφαήλ έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, μέσω της οποίας του ζητούσε βοήθεια, προκειμένου να βρει τον χαρταετό του.

Στο γράμμα που έστειλε ο 6χρονος Ραφαήλ στον Ευάγγελο Φραγκάκη, γράφει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Την Καθαρά Δευτέρα είχα πετάξει χαρταετό και τον έστειλα....κατά λάθος στη Χάλκη. Αν τον δείτε, στείλτε τον στον Χρήστο Τριπολίτη.

Υπογραφή (!) Ραφαήλ Τριπολίτης».

Ο 6χρονος Ραφαήλ έχει καταγωγή από τη Χάλκη, όμως ο πατέρας του ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Την Καθαρά Δευτέρα είχε πετάξει τον χαρταετό του από την Κάμειρο Σκάλα. Το γράμμα έφτασε τελικά στον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, που του απάντησε με έναν πολύ γλυκό και τρυφερό τρόπο:

«Αγαπητέ μου Ραφαήλ,

Το μήνυμα σου με γέμισε χαρά και αισιοδοξία! Είμαι βέβαιος πως ο όμορφος χαρταετός σου ήταν πάνω από την Χάλκη μας και αφού την κοίταξε για αρκετή ώρα, συνέχισε το ταξίδι του για αλλά μακρινά μέρη στην Ελλάδα μας. Είναι σίγουρα ο πιο ταξιδιάρης αλλά και πεισματάρης χαρταετός που έχω δει στην ζωή μου. Συνήθως οι αετοί τσακίζονται από τον άνεμο και καταλήγουν μπερδεμένοι σε κάποιο δέντρο. Ο δικό σου όμως αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι. Να εξερευνήσει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα μας και τα μοναδικά νησιά της. Εάν ξανά περάσει από την Χάλκη, στον γυρισμό της διαδρομής του, σου υποδέχομαι πως θα τον κατεβάσω από τον ουρανό και θα στον παραδώσω. Συνέχισε να ονειρεύεσαι και να μην βάζεις σύνορα στις σκέψεις και στο μυαλό σου.

Υ.Σ.: Να ξέρεις Ραφαήλ μου ότι οι Χαλκή-τικοι Αετοί σαν και εσένα πετάνε πολύ ψηλά στην ζωή τους!

Με ιδιαίτερη αγάπη

Ο φίλος σου».