ΕΛΛΑΔΑ

Κύθνος: Έτοιμη για απόπλου η διάσημη θαλαμηγός «007» που είχε βυθιστεί

Κύθνος: Έτοιμη για απόπλου η διάσημη θαλαμηγός «007» που είχε βυθιστεί
Facebook

Ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης έκανε ανάρτηση στην οποία γνωστοποίησε ότι είναι πλέον θέμα ωρών να απομακρυνθεί το γιοτ από την παραλία.

Έτοιμη για απόπλου είναι η διάσημη θαλαμηγός «007 James Bond», η οποία είχε μερικώς βυθιστεί μετά από προσάραξη σε παραλία της Κύθνου τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Γαρδέρης έκανε ανάρτηση στην οποία γνωστοποίησε ότι είναι πλέον θέμα ωρών να απομακρυνθεί το γιοτ από την παραλία.

Η θαλαμηγός αξίας περίπου 2,5 εκατ. δολαρίων, την οποία είχε Ελβετός επιχειρηματίας, αντιμετώπισε πρόβλημα με το gps με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα ρηχά και να δημιουργηθεί ρήγμα στην αριστερή πλευρά.

Η ανάρτηση του δημάρχου Κύθνου:

Όσοι βρέθηκαν κοντά στην παραλία Κολώνα της Κύθνου, προσπαθούσαν να πλησιάσουν το διάσημος σούπερ γιοτ, ώστε να το δουν από κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης επικαλέστηκε κακή λειτουργία των οργάνων, του GPS, με αποτέλεσμα η θαλαμηγός να πέσει στα βράχια. Για να μην βυθιστεί το σκάφος, ο κυβερνήτης το έβγαλε στην παραλία της Κολώνας, στην Κύθνο.

«Δεν υπάρχει κάποια περιβαλλοντική επίπτωση. Ήδη ένα μεγάλο σκάφος έχει αναλάβει την άντληση των καυσίμων και στη συνέχεια την απομάκρυνση από την παραλία. Ενεργήσαμε άμεσα, τοποθετώντας τον πλωτό φράκτη, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση», είχε πει τότε ο κ. Γαρδέρης.

Το 49 μέτρων γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Διαθέτει πέντε καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας σουίτας. Το σκάφος έχει δικό του ελικοδρόμιο, ενώ πλέει με μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων.