ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα: 68χρονος συνταξιούχος «κλαίει» τα 12.000 ευρώ του - Πώς του άδειασαν τον λογαριασμό

Φλώρινα: 68χρονος συνταξιούχος «κλαίει» τα 12.000 ευρώ του - Πώς του άδειασαν τον λογαριασμό

Φλώρινα: Ο συνταξιούχος καταχώρισε τους κωδικούς e-banking σε link από τα μηνύματα που του έστειλαν

Πίστευε ότι συνομιλούσε με υπάλληλος της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό ένας 68χρονος συνταξιούχος από τη Φλώρινα, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά απατεώνας, ο οποίος κατάφερε μαζί με μια συνεργό του να βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις του και να μεταφέρουν σε... δόσεις συνολικά 11.940 ευρώ.

Ο 68χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του την Πέμπτη ένας άγνωστος, ο οποίος του ζήτησε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του λογαριασμού του και στη συνέχεια του έστειλε μηνύματα για να καταχωρήσει τους κωδικούς e-banking του. Όταν ο συνταξιούχος το έκανε, διαπίστωσε έντρομος ότι έγιναν τρεις διαδοχικές μεταφορές ποσών ύψους 2.980, 4.480 και 4.480 ευρώ σε δύο άλλους λογαριασμούς.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου Έλληνα και μίας 25χρονης Ελληνίδας, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, αναφέρει το aixmi-news.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Φλώρινα: Νεκρός άνδρας μέσα στο σπίτι του

Σεισμός 3,1 ρίχτερ στη Φλώρινα - Ξύπνησαν μνήμες από τον ισχυρό σεισμό του 2022

Αμύνταιο Φλώρινας: Σηκώνεται η μπάρα για να περάσει το... τρένο σε φυλασσόμενη διάβαση