ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα
INTIME

Οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας - Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα καταγγέλλουν πως δεν έχουν το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος μετά την αποφοίτησή τους.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας - Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμά τους μετά την αποφοίτησή τους.

Σύμφωνα με το MEGA, από το 2018 όταν άλλαξαν τα τμήματα Γεωπονίας δημιουργήθηκαν 17 νέα τμήματα. Μαζί με τα νέα τμήματα έπρεπε να δημιουργηθεί και μία νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έλεγε ότι τα τμήματα αυτά ανήκουν στη Γεωπονία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Μετά από πέντε χρόνια σπουδών οι φοιτητές του τμήματος δεν μπορούν λοιπόν να γραφτούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και δεν έχουν δικαίωμα να εκδώσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ο Ιωάννης Κωνσταντίνος Πλατής, πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Γεωπονίας μιλώντας στο MEGA ανέφερε: «Από την αρχή της δημιουργίας των τμημάτων θα έπρεπε να αποδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί το 2019 που μπήκαμε οι φοιτητές στα νεοσύστατα τμήματα γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να λάβουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ»

Επιπλέον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχουν πέντε τμήματα που δεν αναγνωρίζονται.

Φοιτητής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή δήλωσε: «Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και του χρόνου βγαίνουμε από αυτή τη σχολή. Αύριο βγαίνουν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα».