ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ο δήμος Θεσσαλονίκης βράβευσε τον Άγγελο - Πώς βοήθησε να σωθούν άνθρωποι

Τέμπη, Άγγελος
Ο Άγγελος που βοήθησε να σωθούν επιβαίνοντες στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη βραβεύθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, υποδέχθηκαν τον 18χρονο Άγγελο από την Κρήτη στο δημαρχείο και του παρέδωσαν τιμητική διάκριση για την προσπάθειά του να σώσει επιβαίνοντες στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Τον Άγγελο Τσιαμούρα, τον φοιτητή, ο οποίος τις κρίσιμες ώρες της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, βοήθησε προκειμένου να απεγκλωβιστούν όσο περισσότεροι επιβαίνοντες μπορούσαν, βράβευσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, υποδέχθηκαν τον 18χρονο Άγγελο από την Κρήτη στο δημαρχείο και του παρέδωσαν τιμητική διάκριση.

Τον Άγγελο Τσιαμούρα συνόδευσε ο αδερφός της 22χρονης Μυρσίνης, Θεόδωρος Πρασσάς, που επέβαινε στο τρένο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι δύο νέοι ζήτησαν από τον κ. Ζέρβα και τον κ. Λεκάκη τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης για τα θύματα του δυστυχήματος και τις οικογένειές τους, με τον δήμαρχο να τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Η συγκλονιστική στιγμή με την αγκαλιά πατέρα στον Άγγελο για τα Τέμπη

Ένας πατέρας αγκαλιάζει τον Άγγελο, κλαίει στον ώμο του, δεν τον αφήνει από την αγκαλιά του. Η συγκινητική στιγμή καταγράφηκε σε εκδήλωση για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο πατέρας είναι ευγνώμων στον Άγγελο που έσωσε την κόρη του από το μοιραίο τρένο. Είναι μια από εκείνες και εκείνους που ο Άγγελος βοήθησε να βγει από τα συντρίμμια, σώζοντάς τους τη ζωή.

Ο ίδοος ο Άγγελος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρει: «Είναι αυτό που με κάνει πιο δυνατό μέρα με τη μέρα η επαφή με αυτά τα παιδιά. Δεν πιστεύω ότι αξίζω τέτοια καλοσύνη. Το βλέπω εντελώς ανθρώπινο. Αυτό που άκουσα από την εκπομπή 1η Απριλίου θα γίνουν τα περισσότερα μνημόσυνα.

1η Απριλίου ξεκινάνε και τα τρένα. Δεν γίνεται αυτός ο κινούμενος δολοφόνος να ξεκινήσει την ώρα που θα γίνονται τα μνημόσυνα των παιδιών. Αυτό για μένα είναι απάνθρωπο. Θα αφήσουμε τέτοια τρένα να ξεκινήσουν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν θα ξεχαστεί αυτό το θέμα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην ξεχαστεί. Αυτή τη στιγμή άτομα που χάσαν τα παιδιά τους αναγκάζονται να εργαστούν γιατί δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Είναι εντελώς απαράδεκτο.

Έχω μια σχολή στη Θεσσαλονίκη, δεν έχω το κουράγιο, δεν έχω πατήσει ακόμα. Το καταπολεμώ γιατί με βοηθάει πολύ ο κόσμος. Θα μπω στους ρυθμούς μου γιατί έχω χάσει την καθημερινότητά μου.

Διοργανώσαμε μια εκδήλωση στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσουμε τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών. Πρέπει λίγο ο κόσμος να το δει, όσοι μπορούν να ενισχύσουν και να βοηθήσουν.