ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΚΑΙ 46ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο - Βιασμός ανήλικου: Στον εισαγγελέα ο 66χρονος – Θα επικαλεστεί... άγνοια τεχνολογίας

Ηράκλειο - Βιασμός ανήλικου: Στον εισαγγελέα ο 66χρονος – Θα επικαλεστεί... άγνοια τεχνολογίας

Ηράκλειο: Αρνείται όσα του καταλογίζουν ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα για τον βιασμό αλλά και για μαστροπεία του ανήλικου, του οποίου η κακοποίηση ξεκίνησε στα 11 του χρόνια ενώ σήμερα είναι 16 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης, ο λυράρης όχι μόνο θα αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση, αλλά θα επιχειρήσει να αντικρούσει και τα περί «ψεύτικων» προφίλ του παιδιού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και ως εκ τούτου σε θέση να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα προφίλ.

Παράλληλα αναμένεται να επικαλεστεί ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο του αποδίδονται οι φρικιαστικές πράξεις, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να τις διαπράξει εξαιτίας της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του.

Μιλώντας στο Star, ο γιος του 66χρονου λυράρη, απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του πατέρα του λέγοντας πως: «Όλα είναι ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα». Συγγενής του σημείωσε ακόμα πως: «Αυτό που βλέπαμε εμείς είναι ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος και μια χαρά οικογένεια. Είμαι σε σοκ».

Σε σοκ οι αστυνομικοί με τα ευρήματα

Εν τω μεταξύ «φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί λάπτοπ, κινητά αλλά και κάρτες SIM. Όπως μάλιστα ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας: «Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα κι ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα μεταξύ 2018 και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Στο κάδρο και ένας γιατρός – Παρέμβαση Πλεύρη

Εκτός από τον 66χρονο λυράρη, η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και έναν 46χρονο γιατρό σε Δημόσιο Νοσοκομείο, ο οποίος φέρεται να συναντήθηκε μεν με το ανήλικο αγόρι, χωρίς όμως να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το δημόσιο Νοσοκομείο.

Ψάχνουν 29 άτομα οι Αρχές

Οι Αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα που από την προανάκριση έχει προκύψει, ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το ανήλικο παιδί, ενώ 29 ακόμα άτομα φέρεται να έχουν επικοινωνήσει με τις σελίδες του παιδιού στο Instagram μέσω των οποίων ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε τον ανήλικο.

Σχετικές ειδήσεις