ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπορικά ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα διαβατήρια

Αεροπορικά ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα διαβατήρια

Αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι τα αεροπορικά ταξίδια στο μέλλον θα είναι διαφορετικά από ότι τα έχουμε συνηθίσει έως τώρα

Η Τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά, αλλάζει ο τρόπος που αγοράζουμε πράγματα, που επικοινωνούμε, που ταξιδεύουμε και σε αυτόν τον τομέα θα δούμε πολλές αλλαγές στο μέλλον καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας έως το 2070 ενδέχεται να μην χρειαζόμαστε τα διαβατήρια για να ταξιδεύουμε καθώς θα ισχύει μόνο μια απλή σάρωση του καρδιακού μας παλμού για την ταυτοποίησή μας.

Είναι ένα τρόπος με τον οποίο θα βελτιωθούν και τα συστήματα ασφαλείας καθώς με αυτόν τον τρόπο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να χρησιμοποιήσει ψεύτικη ταυτότητα για να ταξιδέψει. Από την άλλη ωστόσο εγείρονται και ζητήματα ηθικής γιατί κάποιος μπορεί να καταχραστεί αυτά τα δεδομένα τα οποία είναι πολύ προσωπικά και ευαίσθητα και να τα χρησιμοποιήσει με κακό σκοπό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι παλμοί της καρδιάς είναι μοναδικοί στον κάθε άνθρωπο. Η σάρωση θα γίνεται με βιομετρικούς αισθητήρες και θα περνάμε με αυτόν τον τρόπο από το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι ήδη σε κάποια αεροδρόμια χρησιμοποιούνται βιομετρική ταυτοποίηση. Σάρωση προσώπου, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων που και αυτά είναι μοναδικά στον κάθε άνθρωπο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Συνάντηση Ελπιδοφόρου-Μπάιντεν

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων- Κατασχέθηκαν πάνω από 20 τόνοι καπνού

Νέα Σμύρνη - Αυτόπτης μάρτυρας: Είδαμε ένα γυμνό που φώναζε «σκότωσα τη μάνα μου»