ΕΛΛΑΔΑ

Βικτώρια Καρύδα για δολοφονία Γιάννη Μακρή: «Τον άντρα μου δεν θα τον γυρίσει κανείς πίσω»

Βικτώρια Καρύδα για δολοφονία Γιάννη Μακρή: «Τον άντρα μου δεν θα τον γυρίσει κανείς πίσω»

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια κάθειρξη στον βασικό κατηγορούμενο επέβαλε και στην δίκη σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει πίσω καμία απόφαση. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», δήλωσε η Βικτώρια Καρύδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη στον βασικό κατηγορούμενο της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το 2018 και απαλλαγή από τις κατηγορίες για τον δεύτερο κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

«Αφαιρέσανε μία ψυχή, έφυγε ο άνθρωπός μου και μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο άνδρας μου. Πώς μπορώ εγώ να νιώθω; Ποιος θα μου γυρίσει τον άνδρα μου πίσω; Είναι ψυχολογικός πόλεμος και είμαστε εδώ 4,5 χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζω με αυτό τον θύμο και δε δέχομαι που ο άνδρας μου δεν είναι εδώ μαζί μου», δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης για τον δολοφόνο του συζύγου της η Βικτώρια Καρύδα.

«Σκέφτομαι τον άνδρα μου κάθε μέρα, λείπει από τη ζωή μου. Ζω για τα παιδάκια μου, με κάνουν χαρούμενη αυτά και οι φίλοι μου. Θέλω τον άνδρα μου πίσω. Ζω με αυτό το βάρος και με αυτόν τον πόνο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές στη ζωή μου. Τα παιδιά μου γράφουνε ακόμα γράμματα στον μπαμπά τους και πιστεύουν σε ένα θαύμα», πρόσθεσε το μοντέλο.

Οι ποινές για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του έκλεισε με την αθώωση λόγω αμφιβολιών του έτερου κατηγορούμενου, αδελφού του Βούλγαρου βασικού κατηγορούμενου για το άγριο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σήμερα έκρινε ένοχο τον 34χρονο, μικρότερο από τους δύο αδελφούς, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ως ο δράστης που πυροβόλησε τον 46χρονο και έκρινε αθώο τον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία σε 10ετή κάθειρξη.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 34χρονο και του επέβαλαν και πάλι ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και επιπλέον ποινής φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο οι εφέτες ανέτρεψαν την πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας κατά πλειοψηφία πως ο 38χρονος πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Τα δύο αδέλφια ήρθαν από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας, προκειμένου να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, με εντολέα που παραμένει άγνωστος, σε βάρος του 46χρονου επιχειρηματία.

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δέχθηκε πυρά από εννιάρι πιστόλι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018, ενώ παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης δεν σταμάτησε να τον πυροβολεί παρά μόνο όταν του έδωσε τη χαριστική βολή.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Μαρκάκης, μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του, ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Η κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα

Η Βικτώρια Καρύδα, είχε καταθέσει στο δικαστήριο σημειώνοντας πως έλειπε από το σπίτι, αλλά και πως ο σύζυγός της δεν φοβόταν τίποτα και κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι.

«Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγός μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα, αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί τον σύζυγό μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Είμαι βέβαιη, καθώς εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα».

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Β. Καρύδα: Έτρεχε, το είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από το δρόμο έξω απ το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε αυτό ενοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Περιγράφοντας τα όσα είδε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι ανέφερε: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του. Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα κι ένα smart. Με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε! Ο συζυγος μου είχε ένα πιστόλι που το βρήκα το χρηματοκιβώτιο και το παρέδωσα στην αστυνομία. Ήταν καινούργιο και χωρίς σφαίρες»
Υπεράσπιση: Ήταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.
Β. Καρύδα: Ο άνθρωπος μου ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανένα.