ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Τοπαλούδης στο Newsbomb.gr: «Εδώ και 4 χρόνια ζητιανεύουμε» - Τι συζήτησε με τον Μητσοτάκη

Γιάννης Τοπαλούδης στο Newsbomb.gr: «Εδώ και 4 χρόνια ζητιανεύουμε» - Τι συζήτησε με τον Μητσοτάκη

Ελένη Τοπαλούδη: Οι εκκλήσεις από την οικογένεια της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας μιλά στο Newsbomb.gr και περιγράφει όλα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό

Επίσκεψη στο σπίτι των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή (31/03) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό και στάθηκε αρχικά στο «ανθρώπινο» πρόσωπο , όπως το χαρακτήρισε, το οποίο επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η σύζυγός του Μαρέβα που τον συνόδευε.

«Το σπίτι μας είναι ανοιχτό σε πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν έρθει μέχρι τώρα πόσο μάλλον για τον πρωθυπουργό. Μας εξέπληξε και εμένα και τη σύζυγο μου , γιατί έδειξαν ένα ''ανθρώπινο πρόσωπο'' που δεν διακρίνεται εύκολα από τις τηλεοπτικές κάμερες. Ερχόμενος στο σπίτι μας είδαμε αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο και το ''αγκάλιασμα'', κυριολεκτικό και μεταφορικό, τόσο από τον ίδιο όσο και από την σύζυγο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Τοπαλούδης, το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ήταν να υλοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γονείς της δολοφονημένης Ελένης και αφορούν όλες τις οικογένειες θυμάτων εγκληματικών ενεργειών:

«Περιμένουμε να γίνει μια επόμενη συνάντηση , με ουσιαστική και επικοιδομητική συζήτηση στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Αυτές αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Ποινικό Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την αντιμετώπιση των , τεράστιων, ψυχολογικών, οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλες οι οικογένειες θυμάτων εγκληματικών ενεργειών», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ανάμεσα στις προτάσεις της οικογένειας Τοπαλούδη βρίσκεται και η δημιουργία ενός κοινού ταμείου οικονομικής στήριξης των οικογενειών που υποφέρουν από ανάλογες απώλειες:

«Μεταξύ άλλων έχουμε προτείνει εδώ και αρκετό καιρό να συσταθεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας των οικογενειών αυτών των θυμάτων, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Επίσης, να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό μια δαπάνη», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Μακάρι να μην υπάρχουν οικογένειες θύματα από εγκληματικές ενέργειες. Αλλά αν υπάρξουν τουλάχιστον να υπάρχει κάποιος φορέας που να μπορεί να ενισχύσει άμεσα αυτές τις οικογένειες, να μην αναγκαζόμαστε να επαιτούμε», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς εδώ και τέσσερα χρόνια ''ζητιανεύουμε'', τόσο με τα δικαστήρια όσο και με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας με τα τόσα δάνεια που έχουμε, όπως και κάθε οικογένεια».

Παράλληλα, ο κ. Τοπαλούδης επεσήμενε στον πρωθυπουργό ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα νέα παιδιά: «Συζητήσαμε ότι όλοι μας κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητά μας, άρα περιμένουμε τα επόμενα βήματα. Ο καθένας μας βάζει ένα λιθαράκι. Εμείς ως οικογένεια Τοπαλούδη βάζουμε ένα μικρότερο λιθαράκι, εσείς ως πρωθυπουργός ένα μεγαλύτερο. Να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας για τα παιδιά μας. Να κάνουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και να τα κάνουμε να θέλουν παραμείνουν στη χώρα μας».

Μάλιστα περιέγραψε περιληπτικά τις προτάσεις που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη: «Οι προτάσεις είναι μέσα στις επιστολές που έχουν σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα , με τις δικασίμους που πρέπει να γίνονται σε κοντινές ημερομηνίες, με τα παραστατικά των δικηγόρων που πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία για τις οικογένειες των θυμάτων».

Ο κ. Τοπαλούδης κάτέληξε εστιάζοντας στον ρόλο των γονέων: «Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι θα πρέπει να στοχεύσουμε τους γονείς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ώστε να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον συνάνθρωπό τους».