ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Άρση της προφυλάκισής του θα ζητήσει ο «ξανθός μάγος» που κατηγορείται για βιασμό

Χαλκιδική: Άρση της προφυλάκισής του θα ζητήσει ο «ξανθός μάγος» που κατηγορείται για βιασμό
Youtube

Ο 78χρονος «ξανθός μάγος» αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος - Τι υποστηρίζει η 16χρονη βαφτιστήρα του

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται για τον 78χρονο «ξανθό μάγο» στη Χαλκιδική, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη βαφτιστήρα του, δίνοντάς της αλκοόλ και ναρκωτικά για να μην φέρει καμία αντίσταση.

Ο 78χρονος «ξανθός μάγος» αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Μάλιστα, υποστηρίζει ακόμη ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τη 16χρονη κοπέλα. Αναφέρει μάλιστα ότι η βαφτιστήρα του έκανε την καταγγελία όταν εκείνος δεν της έδωσε τα χρήματα που ζητούσε για να αγοράσει ναρκωτικά. Ωστόσο δεν έπεισε, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Μετά την προφυλάκισή του η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι γνωστός ταχυδακτυλουργός, που «μεσουρανούσε» μέχρι και τη δεκαετία του ’90. Έγινε γνωστός ως «Ξανθός Μάγος» ή «Έλληνας Κόπερφιλντ».

Τη «βίαζε» για ένα χρόνο ο «ξανθός μάγος»

Η 16χρονη φέρεται να ζούσε τη φρίκη στα χέρια του 78χρονου νονού της επί σχεδόν έναν χρόνο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο «Ξανθός Μάγος» ενώ βρισκόταν μόνος του με την 16χρονη (τότε) βαφτιστήρα του, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο 78χρονος συνελήφθη και η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του για «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Επειτα από σχετική καταγγελία, αστυνομικοί σχημάτισαν ποινική δικογραφία σε βάρος του 78χρονου. Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης.

Τι ισχυρίζεται ο «ξανθός μάγος»

Ο 78χρονος μπορεί να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, ωστόσο δεν έπεισε τις Αρχές και προφυλακίστηκε.

Μέσα από τη φυλακή παρουσίασε τη δική του εκδοχή λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της 16χρονης προβαίνει σε ανάλογη καταγγελία καθώς, πριν από λίγα χρόνια, είχε εκβιάσει και άλλον άνθρωπο επειδή δεν τους έδινε χρήματα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η 16χρονη τον είχε προειδοποιήσει πως αν δεν του δώσει τα χρήματα που του ζητούσε, εκείνη θα πήγαινε στην αστυνομία για να καταγγείλει πως της έριξε ναρκωτικές ουσίες στο ποτό και πως ασελγούσε πάνω της, ενώ ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται ιατρικά πως, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν έχει στυτική λειτουργία και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να τελέσει το κακούργημα του βιασμού.

Η συνήγορος του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου από την πλευρά της ανέφερε ότι σύντομα θα υποβάλει αίτημα για να αρθεί η προσωρινή κράτηση του πελάτη της, καθώς «δεν συντρέχουν λόγοι» για να βρίσκεται στη φυλακή.

Σχετικές ειδήσεις

Σοκ στην Χαλκιδική για τον 78χρονο «ξανθό μάγο» που βίαζε την 16χρονη βαφτιστήρα του

Χαλκιδική: «Με βίαζε για ενάμιση χρόνο» - Πώς απαντά ο «ξανθός μάγος» στις καταγγελίες της 16χρονης

Αυτός είναι ο 78χρονος που βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του στη Χαλκιδική