ΕΛΛΑΔΑ

Bullying Αρσάκειο: «Κλειστά στόματα» από τους κατηγορούμενους - Τι λέει δικηγόρος στο Newsbomb.gr

Bullying Αρσάκειο: «Κλειστά στόματα» από τους κατηγορούμενους - Τι λέει δικηγόρος στο Newsbomb.gr
Eurokinissi

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό εκφοβισμού ενός 15χρονου από συμμαθητές του στο Αρσάκειο - Τι λέει στο Newsbomb.gr o ένας από τους δικηγόρους των παιδιών που καταγγέλλεται ότι άσκησαν μπούλινγκ στον 15χρονο

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το άγριο περιστατικό μπούλινγκ στο Αρσάκειο. Η επίθεση μιας ομάδας έξι ανηλίκων σε 15χρονο συμμαθητή τους, όπου έδεσαν τον λαιμό του με πετονιά, έχει προκαλέσει αναστάτωση και στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και στους γονείς τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, ένας από τους δικηγόρους των παιδιών που καταγγέλλεται ότι άσκησαν μπούλινγκ στον 15χρονο: «το ζήτημα είναι στην ανάκριση. Πήγε στην εισαγγελία ανηλίκων και περιμένουμε τα επόμενα βήματα».
Και πρόσθεσε: «όπως καταλαβαίνετε ως δικηγόρος υπεράσπισης ενός από τους φερόμενους ως θύτες – ηλικίας περίπου 15 ετών - δεσμεύομαι και δεν μπορώ να μιλήσω για μέρος της δικογραφίας».

Μαρτυρίες

Τα παιδιά είναι ανάστατα, όπως αναφέρουν στην κάμερα του Newsbomb.gr, αναφέροντας πως έχουν γίνει αρκετά περιστατικά τα οποία είναι σε γνώση και των καθηγητών που προσπαθούν να τους ηρεμήσουν. «Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στο δικό μας Γυμνάσιο και Λύκειο. Γίνονται πάρα πολλά, οι καθηγητές μας το γνωρίζουν και προσπαθούν να μας ηρεμήσουν. Ακούγονται πολλά, ως ένα σημείο μπορεί να μην αληθεύουν, υπάρχουν και υπερβολές. Το περιστατικό έγινε παρόλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά μία μαθήτρια.

«Εγώ δεν είμαι στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο για να γνωρίζω ακριβώς τι έγινε. Ξέρουμε ότι μαζεύτηκαν τρία-τέσσερα παιδιά, το έκαναν στο συγκεκριμένο παιδί, το είπε στους γονείς. Δεν περίμεναν ότι θα μαθευτεί και θα γίνει η καταγγελία. Το θέμα πήρε διάσταση και έτσι μαθεύτηκε», πρόσθεσε για το συμβάν.

Όσο για τους ανήλικους δράστες, σημείωσε: «Μάθαμε ότι είχαν μια πετονιά, και έδεσαν το παιδί. Δεν έχω ιδέα που τη βρήκαν. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν έρθει σήμερα σχολείο. Δεν ξέρω αν έχουν απομακρυνθεί ή αν είναι στην αστυνομία. Πάντως δεν ήρθαν στο σχολείο».

«Δεχόταν μπούλινγκ συστηματικά το παιδί»

Ένας από τους συμμαθητές και φίλους του 15χρονου, υποστήριξε πως όλα έγιναν σε μια αίθουσα όπου ήταν δίπλα σε αυτές της υποδιευθύντριας του Γυμνασίου. Όπως είπε, όμως, κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το παιδί έπεφτε συστηματικά θύμα ενδοσχολικής βίας, ενώ μετά το συμβάν είχε εγκαύματα στον λαιμό από την πετονιά.

«Μπήκαν μέσα στην τάξη, τον έδεσαν και του τρίβανε τον λαιμό με την πετονιά. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δίπλα από τις τάξεις της Γ' Γυμνασίου, ήταν οι τάξεις της υποδιευθύντριας, δεν κατάλαβε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής και πρόσθεσε:

«Το παιδί είχε έγκαυμα από την πετονιά, από το τρίψιμο. Έχει δύο σημάδια. Το παιδί τώρα είναι μια χαρά. Δεχόταν πάρα πολύ καιρό μπούλινγκ. Τον έβριζαν, άλλοι λένε πως τον χτυπούσαν. Αυτό με την πετονιά ίσως έχει γίνει ξανά. Δεν γνωρίζω γιατί το έκαναν αυτό στο ίδιο παιδί».

«Έχω δεχθεί και εγώ μπούλινγκ», λέει απόφοιτος του Αρσάκειου

Ένας απόφοιτος του σχολείου μιλώντας μετά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τον εκφοβισμό του 15χρονου μαθητή, τον οποίο έφτασαν στο σημείο να δέσουν με πετονιά συμμαθητές του, εξομολογείται: «Έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μου μιλούσαν άσχημα, με πείραζαν. Προσπαθούσα να μην τους δίνω σημασία, γιατί ήξερα με τι άτομα είχα να κάνω».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος νεαρός είναι απόφοιτος, όπως λέει στις κάμερες, του σχολείου, στο οποίο έγινε το bullying στον 15χρονο. «Με πείραζαν», επαναλαμβάνει και συμπληρώνει ότι για τον εκφοβισμό που δεχόταν, είχε ενημερώσει την οικογένειά του.

Μία ακόμη απόφοιτη του ιδιωτικού σχολείου ανέφερε: «Το σχολείο μου είναι απαράδεκτο. Το θέμα του bullying έχει ξεφύγει και ξεκινά από την οικογένεια. Η οικογένεια είναι αυτή που κρατά τα παιδιά, η οικογένεια είναι αυτή που τα μαντρώνει και τους δίνει τα πρώτα διδάγματα από εκεί και πέρα έρχεται το σχολείο, που έχει χάσει πολλά κομμάτια των παιδιών. Πρέπει να δοθεί μεγάλη διάσταση, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό».

Από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής σημείωσε: Η τιμωρία πρέπει να πηγαίνει προς τους γονείς. Το παιδί μαθαίνει από τους γονείς. Κάντε λοιπόν την ποινή στους γονείς και αφήστε τα παιδάκια με ελαφρύ ποινολόγιο».

Η ανακοίνωση του Αρσάκειου για το bullying

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Σχετικές ειδήσεις