ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η φοιτήτρια ζητά 150.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για την κρυφή κάμερα

Θεσσαλονίκη: Η φοιτήτρια ζητά 150.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για την κρυφή κάμερα
Glomex/Mega

«Θεωρώ ότι κατέγραφε προσωπικές μου στιγμές», υποστήριξε η φοιτήτρια για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Μία απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν φοιτήτρια κατήγγειλε πως ο σπιτονοικοκύρης του δωματίου που νοίκιαζε στη Θεσσαλονίκη, έβαλε κρυφή κάμερα και την παρακολουθούσε.

Η νεαρή φοιτήτρια από την Πτολεμαΐδα αναζητούσε διαμέρισμα με τη βοήθεια μεσίτη για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, πήγε, σύμφωνα με το MEGA, σε ένα διαμέρισμα.

Η κάμερα βρισκόταν τοποθετημένη στον χώρο της κρεβατοκάμαρας απέναντι από το κρεβάτι που υπήρχε στο επιπλωμένο διαμέρισμα του 7ου ορόφου. Όταν η 18χρονη ρώτησε τον ιδιοκτήτη τι είναι αυτή η άσπρη συσκευή, εκείνος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, απάντησε ότι είναι ένα σύστημα συναγερμού και ότι είναι εκτός λειτουργίας.

Η εκδοχή του ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Η 18χρονη φοιτήτρια προχώρησε σε συμφωνία και νοίκιασε το διαμέρισμα. Με την πεποίθηση πως αυτή η συσκευή ήταν εκτός λειτουργίας, η φοιτήτρια είχε εφησυχαστεί. Όσο περνούσαν οι μέρες στο νέο της διαμέρισμα όμως, ένιωθε πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

Επικοινώνησε άμεσα με τον ιδιοκτήτη φανερά αναστατωμένη. Εκείνος της απάντησε πως είναι αδύνατη η καταγραφή μέσω της συγκεκριμένης κάμερας.

Άμεσα η νεαρή φοιτήτρια με την οικογένειά της προχώρησε σε καταγγελία στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα μίας πλεκτάνης που παραβίαζε την ιδιωτικότητά της.

Έπειτα από την έκθεση εργαστηριακής εξέτασης, προέκυψε ότι η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει ασύρματα, παρά μόνο ενσύρματα μέσω καλωδιώσεων σε ειδική συσκευή καταγραφής, με την υπόθεση να οδηγείται στο δικαστήριο.

«Τις πρώτες μέρες διαπίστωσα ότι αναβόσβηνε ένας λαμπτήρας στη συσκευή και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκαν υποψίες. Κάλεσα τον θείο μου να δει τη συσκευή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο. Ψάξαμε το ζήτημα παραπάνω και βρήκαμε πως η κάμερα εκπέμπει σήμα κανονικά. Θεωρώ ότι με παρακολουθούσε και με κατέγραφε σε προσωπικές μου στιγμές», ανέφερε η φοιτήτρια.

Ζητεί 150.000 ευρώ η φοιτήτρια για την κρυφή κάμερα

Μιλώντας στο MEGA η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του ιδιοκτήτη, τόνισε πως αποδεικνύεται μέσω τεχνικών εκθέσεων το γεγονός ότι η κάμερα δεν ήταν σε λειτουργία και δεν κατέγραφε.

«Η υπεράσπιση έρχεται με τεχνικές εκθέσεις από μεγάλο γραφείο της Θεσσαλονίκης, που ορίζει ξεκάθαρα ότι δεν είναι κρυφή. Η λέξη κρυφή είναι παραπλανητική λέξη, είναι φανερό πράγμα. Η κάμερα δεν ήταν σε λειτουργία κι αυτό αποδεικνύεται με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί να καταγράψει μόνο ενσύρματα, με τη δικηγόρο του ιδιοκτήτη να εξηγεί πως δεν μπορεί η συσκευή να λειτουργήσει χωρίς Wi-Fi, ενώ ακόμα υπογράμμισε πως εάν η κάμερα δεν έχει συνδεθεί με καταγραφέα, τότε δεν υφίσταται αδίκημα.

Η φοιτήτρια προχώρησε σε καταγγελία του ιδιοκτήτη και ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 150.000 ευρώ.