ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια - ΕΛΑΣ: Υπό εξέταση η καταγγελία για επίθεση με θύμα την 12χρονη

Σεπόλια - ΕΛΑΣ: Υπό εξέταση η καταγγελία για επίθεση με θύμα την 12χρονη

Σεπόλια: Έρευνες από την Αστυνομία για την επίθεση που καταγγέλεται ότι δέχθηκε η 12χρονη από άγνωστο δράστη με μαχαίρι - Πήραν κατάθεση από το παιδί για το περιστατικό

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας, η οποία αναφέρεται στην επίθεση που καταγγέλλεται ότι δέχθηκε η 12χρονη, θύμα της υπόθεσης των Σεπολίων, στο σπίτι όπου διαμένει.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ, επισημαίνει ότι ερευνά την εν λόγω καταγγελία, ενώ τονίζει ότι η αντίδραση από τις Αρχές ήταν άμεση, με τη 12χρονη να καταθέτει για το αναφερόμενο περιστατικό.

Δόθηκε μάλιστα και παραγγελία για εξέταση του παιδιού από Ιατροδικαστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα - Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση

Η 12χρονη από τα Σεπόλια, η οποία επί χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι έτοιμη να καταθέσει νέα ονόματα για το κύκλωμα μαστροπείας και παιδόφιλων. Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι της έκαναν αίτημα ώστε το παιδί να κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της 12χρονης Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου από την έτερη δικηγόρο της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

«Σήμερα λοιπόν το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Δεν είναι εδώ σήμερα θα απαντήσει όταν απαντήσει. Το ζήτημα φυσικά που είναι το πιο κεφαλαιώδες είναι η ασφάλεια και η απειλή της ζωής του παιδιού», είπε η κα Λεγάκη.

«Η χθεσινή επίθεση ήταν η πιο σοβαρή, αλλά όχι η μοναδική. Μόλις 2 με 3 μέρες πριν είχε απειληθεί ο μικρός της αδελφός όταν κάποιος πέρασε δίπλα του με τη μηχανή και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες, πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι»», είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος.

«Λίγο καιρό πριν, αστυνομικοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά εν είδει αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σταμάτησαν το αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά νύχτα από την Αθήνα στο μέρος όπου διαμένουν. Τα έβγαλαν έξω με προτεταμένα τα όπλα, με τα παιδιά κατατρομοκρατημένα, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στους αστυνομικούς που τα συνόδευαν και έλεγαν ότι είμαστε συνάδελφοι. Και συνέχιζαν στα τρομοκρατημένα παιδιά να έχουν προτεταμένα τα όπλα. Και όταν πια έληξε αυτή η θεατρική παράσταση τρόμου, δήλωσε η αστυνομία ότι ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχος», είπε από πλευράς της στην ΕΡΤ η δικηγόρος.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ανακάλυψη του ανθρώπου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επιτέθηκε στο παιδί και παραλίγο να το σκοτώσει. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτησή της και ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού» πρόσθεσε.

Η κα Λεγάκη αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη προστασία της 12χρονης από την Πολιτεία: «Η Πολιτεία όφειλε, οφείλει και θα οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλειά της. Από αυτή τη στάση της αδιαφορίας, φοβάμαι ότι η γραμμή της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και των θεσμικών Αρχών, είναι ότι λίγο καιρό μετά θα μιλάμε για τη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας που ανακάλυψε τον δολοφόνο του παιδιού».

«Βόμβα» από τη γιαγιά της 12χρονης

Η γιαγιά της 12χρονης μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τα απίστευτα περιστατικά που συμβαίνουν με θύμα την ανήλικη εγγονή της.

«Τέταρτη απόπειρα, πάει θα το σκοτώσουν το παιδί. Ήταν στο δωμάτιο του και έκανε μάθημα με την καθηγήτρια, ιδιαίτερα από το υπουργείο, και μπήκανε μέσα. Τώρα τι έγινε μετά από ΄κει, δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω καθόλου με το παιδί μου γιατί είναι και αυτό σε άθλια κατάσταση. Καλεί την αστυνομία γιατί της σπάσανε το τζάμι καμία απάντηση, τους ξανακάλεσε τι έγινε; Καμία απάντηση. Πήγανε ρίξανε τεράστια τεράστια πέτρα σπάσανε το τζάμι από δωμάτιο του παιδιού για να μπούνε μέσα. Η άλλη έγινε στο δρόμο, το βράδυ κοιμότανε μπήκανε με κουκούλα στο παράθυρο πρόλαβε και το είδε, 4η σήμερα. Ήταν στην ασφάλεια το παιδί αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Περιμένει απάντηση ακόμη από τα πρώτα που γίνανε δεν ξέρω τι κάνουνε, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει», είπε αρχικά η γιαγιά και αγανακτισμένη ανέφερε:

«Πάει το πιάνει το παιδί έξω στην αυλή να παίξει, πάει να χαϊδέψει ένα γατάκι σταματάει ένα αυτοκίνητο του πιάνει το χέρι το τράβαγε να το βάλει στο αυτοκίνητο. Πρόλαβαν, ούρλιαξε το παιδί, την γλύτωσε, πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου, τίποτα, τίποτα δεν έγινε. Δεν μπορεί το παιδί να βγει από το σπίτι του, ούτε και στο σπίτι του είναι ασφαλές. Τρεις φορές στο σπίτι του κάνανε την επίθεση. Σε ένα μήνα γίνανε 3 με 4, σε ένα μήνα μέσα».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του παιδιού

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας. Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα ''μη μιλάς'' και εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Ζητά ξανά συμπληρωματική κατάθεση η 12χρονη - Θα κατονομάσει 6-7 νέα πρόσωπα

Σεπόλια: «Η 12χρονη θα μιλήσει για 6 άτομα» - Καταγγελίες «βόμβα» από τη γιαγιά της

Σεπόλια: «Το εγγόνι μου έχει δεχθεί τέσσερις επιθέσεις» - «Βόμβα» από τη γιαγιά της 12χρονης