ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης για την πρωταπριλιάτικη ανάρτηση: «Κυνηγάνε εμένα όταν άλλοι κινδυνολογούν;»

Τσελέντης για την πρωταπριλιάτικη ανάρτηση: «Κυνηγάνε εμένα όταν άλλοι κινδυνολογούν;»

«Ποινικοποιείται ακόμα και το γέλιο» - Νέο ξέσπασμα του Άκη Τσελέντη έπειτα από την πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του για τη Σαντορίνη 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του Άκη Τσελέντη με κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από πρωταπριλιάτικη ανάρτησή που πραγματοποίησε για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του και απόρησε για το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης όταν συνάδελφοι πανικοβάλλουν τον κόσμο για μεγάλους σεισμούς, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Να γελάσω ή να κλάψω. Είμαστε σε μια χώρα που ποινικοποιείται ακόμα και το γέλιο, το αστείο. Δηλαδή κυνηγάνε εμένα; Που μετά τους σεισμούς της Τουρκίας βγήκα να ηρεμήσω τον κόσμο, όταν όλοι οι άλλοι κινδυνολογούσαν ότι θα κάνει καταστροφικό σεισμό στην Ελλάδα. Κυνηγάνε εμένα όταν βγήκε κάποιος και είπε ότι θα γίνουν 8,5αρια στο Αιγαίο με τεράστια τσουνάμι και βγήκα να ηρεμήσω τον κόσμο. Κυνηγάνε εμένα όταν εδώ και ένα χρόνο κάποιος είχε σηκώσει τη Θήβα στα κάγκελα για 7 Ρίχτερ και μου πήρε πάνω από 8 μήνες; Αυτά είναι γελοία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης.

Μάλιστα άφησε αιχμές ότι ο εισαγγελέας μπορεί να επηρεάστηκε από αγνώστους: «Νομίζω ότι τον κ. εισαγγελέα κάποιος τον επηρέασε και θα εκτεθεί και ο ίδιος...Έχω πάνω από 50 χιλιάδες ακολούθους στο Facebook και σίγουρα κάποιοι ενοχλούνται με τις αναρτήσεις μου. Όφειλε να το ψάξει και να δει ολόκληρη την ανάρτηση», δήλωσε

«Ποτέ στην Ελλάδα και στον κόσμο έχει εκδιωχθεί κάποιος για ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχετικά με σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ που αναμένεται να σημειωθεί κατά το επόμενο διάστημα, ο κ. Τσελέντης τοποθετήθηκε λέγοντας τα εξής: «Δεν θα τα έκανα ποτέ αυτά τα πράγματα.Όταν ξεκινάει μια τουριστική σεζόν. Εγώ έχω διαψεύσει πολλές φορές τέτοιες ανακοινώσεις για να μην κάνει κακό στον επαγγελματία με τον τουρίστα. ..Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, όταν εγώ βγω και δεν αφήσω τετραγωνικό της χώρας και λέω ότι θα κάνει σεισμό κάποια στιγμή θα γίνω ήρωας».