ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ποινή φυλάκισης 9 ετών σε πατέρα που ασελγούσε στην 2,5 ετών κόρη του

Χανιά: Ποινή φυλάκισης 9 ετών σε πατέρα που ασελγούσε στην 2,5 ετών κόρη του

Χανιά: Ο ίδιος άνθρωπος μία εβδομάδα νωρίτερα είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου του

Μία φριχτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων με θύμα ένα κοριτσάκι το οποίο παρενοχλούσε ο πατέρας του από το 2017 έως το 2018 όταν το παιδάκι ήταν μόλις 2,5 ετών.

Ο ξενοδοχοϋπάλληλος από το Ρέθυμνο κακοποιούσε το κοριτσάκι από το 2017 έως και τον Μάιο του 2018, ενώ το παιδάκι μίλησε στη μαμά του το καλοκαίρι του 2018.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του άνδρα, την οποία το δικαστήριο με ψήφους 6-1 απέρριψε κρίνοντας τον κατηγορούμενο ένοχο και επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματογνωμοσύνες των ειδικών επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι το παιδί είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά, ενώ στην κατάθεσή της η παιδοψυχίατρος υποστήριξε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια. Μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο κατηγορούμενος προσέβαλε την απόφαση με έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος άνθρωπος, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου του.