ΕΛΛΑΔΑ

Μεταφορά οργάνων: Στηρίζει Ηλιάδη ο Πλεύρης - Τι απαντά στον Κούγια

Μεταφορά οργάνων: Στηρίζει Ηλιάδη ο Πλεύρης - Τι απαντά στον Κούγια

Στους υπαινιγμούς του Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο εις βάρος του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη απάντησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

«Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρο μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Αλέξη Κούγια.

«Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο».

Οι υπόνοιες Κούγια για τον Ηλιάδη

Ένταση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον εντατικολόγο της Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη, επικράτησε στη δίκη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον ποινικολόγο να αφήνει υπόνοιες για μεταφορά οργάνων από τον γιατρό και τον δεύτερο να ζητεί παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Η ένταση επικράτησε αρχικά στη δίκη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μεταφέρθηκε με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της μητέρας και έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Προσπαθεί να πείσει τους γονείς να δώσουν τα όργανα των παιδιών τους», ανέφερε έξω από το δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας για τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Στις κατηγορίες που εξαπέλυσε για τον εντατικολόγο, υποστήριξε ότι «έχει συμμετάσχει σε 18 μεταμοσχεύσεις. Υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός 6χρονου παιδιού. Ο συγκεκριμένος γιατρός γνώριζε ότι ήδη έχει υποστεί το παιδί εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία, το πρώτο που τον ενδιέφερε ήταν να καταψυχεί ο εγκέφαλός του. Για να γίνει μεταμόσχευση πρέπει να λειτουργεί ο εγκέφαλος. Υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός παιδιού από τα Χανιά, που θα ακούσετε τι θα καταθέσω», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του ο γιατρός και διευθυντής της ΜΕΘ στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, Ανδρέας Ηλιάδης, τόνισε ότι «η κατάθεσή μου αφιερώνεται στη μνήμη της Τζωρτζίνας. Αδιαπραγμάτευση είναι η ιδέα των μεταμοσχέυσεων. Περιμένω να παρέμβει το υπουργείο Υγείας γιατί θεωρώ ότι η δωρεά οργάνων είναι πάνω από όλα».